Πολλοί πιστοί χριστιανοί συμμετείχαν την Κυριακή των Αγιορειτών Πατέρων 18 Ιουνίου 2017, στην Αρχιερατική θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό,όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.Δαβίδ, με την ευκαιρία του 33ου Πανελληνίου Ανταμώματος των Βλάχων, που φέτος διεξήχθη στην πόλη της Λάρισας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Δαβίδ μίλησε με πολλή αγάπη προς το εκκλησίασμα για την κλήση των μαθητών του Χριστού, που με την αγαθή διάθεση της καρδίας τους παραιτήθηκαν από όλες τις επίγειες ενασχολήσεις τους και ακολούθησαν τον Κύριο και Διδάσκαλό τους.

<<Έτσι κι εμείς>>, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, <<πρέπει με αγαθή προαίρεση και μεγάλη εμπιστοσύνη να στεκόμαστε κοντά στον ΧΣ, ο Οποίος μεριμνά και θυσιάζεται για μας>>, ενώ στο τέλος ευχαρίστησε τον οικείο Ιεράρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ. Ιγνάτιο, για την αγάπη και την ευλογία του και εμνήσθη και της μακροχρόνιας φιλίας που τους συνδέει.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε τα βέλτιστα σε όλους τους συνηγμένους στον ναό του αγίου Αχιλλίου,που είναι κοινός Προστάτης και Πολιούχος και των Λαρισαίων και των Γρεβενιωτών, Βλάχους αδελφούς, στους οποίους επίσης ευχήθηκε καλή αντάμωση το καλοκαίρι στα ένδοξα χωριά της ηρωϊκής Πίνδου!

Κατά την διάρκεια δε της τρίτης ημέρας του Ανταμώματος επάνω στον λόφο του Φρουρίου,κάτω από τη σκέπη του αγίου Αχιλλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ.Ιγνάτιος, μίλησε για τις αξίες και τις παραδόσεις που με τόση πιστότητα και αυθεντικότητα τηρούν οι Βλάχοι σήμερα, από τους γέροντες στην ηλικία έως και τα μικρά παιδιά, ενώ ευχαρίστησε καρδιακά όλους τους φορείς και τους συλλόγους των Βλάχων ανά την Ελλάδα, που εκκλησιάσθηκαν, χόρεψαν και τραγούδησαν με τόση ζωντάνια αυτό το τριήμερο στην Λάρισα.