Στον Ιερό  Μητροπολιτικό μας Ναό τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια η επίσημη υποδοχή και η πανηγυρική Δοξολογία προς τιμήν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχείου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου.

Τον κ. Αναστάσιο περίμεναν υπομονετικά πολλοί Λαρισαίοι πιστοί, παρά τη ζέστη, για να λάβουν την ευλογία του και να του φιλήσουν το χέρι.

Ο Μακαριώτατος έφθασε στα προπύλαια του Ναού του πολιούχου της πόλης μας,αγίου Αχιλλίου, μετά της τιμίας συνοδείας του και έτυχε θερμής υποδοχής από τον σεπτό μας Ποιμενάρχη κ. Ιγνάτιο και από τον Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα.

Εν συνεχεία τελέστηκε η πανηγυρική Δοξολογία στη διάρκεια της οποίας ο κ. Ιγνάτιος καλωσόρισε στη γη των Θετταλών και στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου τον Προκαθήμενο της Αλβανικής Εκκλησίας.Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε σε μία λαμπρή προσωπικότητα με διεθνή ακτινοβολία, απαριθμώντας το επιστημονικό και ιεραποστολικό έργο του κ. Αναστασίου στην Ελλάδα,την ιεραποστολή και φυσικά στην Αλβανία.

Στην αντιφώνηση του ο Μακαριώτατος αφού ευχαρίστησε με βαθιά συγκίνηση τον Μητροπολίτη μας και τους άρχοντες για την υποδοχή και τη φιλοξενία, μίλησε για το ιεραποστολικό έργο στην Αλβανία τονίζοντας το πώς ήταν η κατάσταση πριν από 27 χρόνια που ανέλαβε την αρχιεπισκοπή, επισημαίνοντας ότι πλέον στη γείτονα χώρα το 22% του πληθυσμού είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.Μιλώντας για την κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα και οι Έλληνες, έκανε λόγο για μία εμφανή κατάθλιψη, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να κάνουν όλοι οι Έλληνες κουράγιο γιατί όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «διαθέτουμε ένα ισχυρό dna».Κλείνοντας τον λόγο του κάλεσε όλους τους πιστούς να παραμείνουν μάρτυρες του Ευαγγελίου του Χριστού μας.