«Ἐν τή φαρμακεία σου ἐπλανήθησαν πάντα τά ἔθνη» (Αποκ. ιη΄ 23)

Για πολλούς είναι πρόβλημα πως να την αντιμετωπίσουν και πώς να ξεμπλέξουν απ’ αυτήν. Άλλοι είναι παραδομένοι σκλάβοι της. Άλλοι όμως, σαν τον Οδυσσέα που απαγόρευσε στην Κίρκη να τον αγγίξει με το μαγικό ραβδί της, μένουν ελεύθεροι και άθικτοι απ’ αυτήν. Πάντως είναι πανθομολογούμενο ότι διαθέτει ισχυρό μαγνητισμό, που μόνον οι δυνατοί χαρακτήρες μπορούν και τον ξεφεύγουν. Και αλλοίμονο στα άβουλα θύματά της, που τα αφιονίζει, τα παραλύει, τα ξελογιάζει, τα μπολιάζει με πάσης φύσεως πονηριά και κακοήθεια, τα ξεστρατίζει, τα φθείρει και τα διαφθείρει.

Και όταν λέμε μάγισσα, μη πηγαίνει ο νους μας σε μια κακόμορφη και φοβερή γριά μάγισσα των παραμυθιών, αλλά σ’ αυτήν που είναι όλο «φιγούρα» και φαντασμαγορία κι έχει τέτοια επιρροή στον κόσμο, ώστε κυβέρνα με αλαζονεία, όπως θέλει κι όπου θέλει, όχι μόνο ανθρώπους υπανάπτυκτους αλλά και πολλούς άλλους, μικρούς και μεγάλους, ακόμη και μεγαλόσχημους του κόσμου. Όλους τους μεθά και τους μαγεύει. Πρόκειται για την τηλεόραση. Καταντά σε πολλές περιπτώσεις μάγισσα που μαγεύει, γοητεύει και οδηγεί στο κακό τον κόσμο.

 

H κακή επίδραση και ο ρόλος της τηλεόρασης στη ζωή μας

«Το είπε η τηλεόραση!», λένε με δέος τα θύματά της. Και άρα, αφού το είπε η μάγισσα τηλεόραση, έτσι πρέπει να είναι και αληθινό και σωστό. Δηλαδή τα όσα από τα παράθυρά της βγαίνουν: αναγγελίες αστρολόγων,. μελλοντολόγων και μέντιουμ, σπερμολογίες κάποιων απατεώνων δημοσιογράφων, δημαγωγίες άλλων πληρωμένων παραγωγών, οργάνων σκοτεινών δυνάμεων, φλυαρίες μερικών δολίων σοβαροφανών «έξυπνων» αθεόφοβων, τηλεπαρουσιαστών, που δεν έχουν ούτε όσιο ούτε ιερό.

Οι τόσες και τόσες απρέπειες και κακοήθειες που παρουσιάζονται και λέγονται από την τηλεόρασι, καταπίνονται από τον θεατή και πάνε να τον πείσουν ότι πρέπει να συνταιριασθή με αυτό το πνεύμα της τηλεοράσεως. Και ποιό είναι αυτό το πνεύμα; Είναι το μολυσμένο κοσμικό πνεύμα, το δαιμονικό πνεύμα του

«κοσμοκράτορος τοῦ σκότους τοῦ αἰῶνος τούτου» (Εφ.ς΄ 12).

Είναι το πνεύμα του σατανά, που άγρια συνταράζει την κοσμοθάλασσα και «πλανᾶ τήν οἰκουμένην» (Αποκ. Ιβ΄ 9).

 

Η επίδραση της κακής τηλεοράσεως είναι τόσο δυνατή και φοβερή, ώστε της αρμόζει ο προφητικός λόγος της Αποκαλύψεως:

«ἐν τή φαρμακεία σου ἐπλανήθησαν πάντα τά ἔθνη» (Αποκ. Ιη΄ 23).

 

Με τα μαγικά τερτίπια σου επλανήθηκαν και εξαχρειώθηκαν πάντα τα έθνη. Η παρουσία της στον κόσμο εδώ και πενήντα χρόνια φέρνει στο νου τα όσα γράφονται στο βιβλίο της Αποκαλύψεως για την αποστασία των ανθρώπων από τον Θεό και την μεγάλη διαφθορά και ανηθικότητα. Και δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι κατά μέγα μέρος αιτία της διαφθοράς και αποστασίας είναι η κακή τηλεόραση.

Με πολλές εκπομπές της διαχέει την διαφθορά και μολύνει την ατμόσφαιρα. Αν σήμερα διέρχεται ισχυρή κρίσι ο ιερός θεσμός της οικογενείας, αν κατέπεσαν για πολλούς ανθρώπους τα ιδανικά και οι υψηλές αξίες της ζωής, κύριος υπεύθυνος είναι η πλανεύτρα, η μάγισσα τηλεόραση.

Η τηλεόραση παρουσιάζει ζωντανά όλα τα της πόλεως: ανθρώπους, οικοδομές, μέγαρα, κίνηση, ανθρώπινες σχέσεις, εκδηλώσεις πολιτικές, εμπορικές, πολιτιστικές, την όλη κουλτούρα αλλά και την ψευτοδιανόηση, τα ήθη αλλά και την πάσης φύσεως διαφθορά μιας πόλεως. Και δυστυχώς, όπως στον βίο μιας μάγισσας επικρατεί η αθεοφοβία, η πονηρία, η ανηθικότητα, ο δόλος και η κακία παντός είδους, έτσι και στην τηλεόρασι σ’ άλλα κανάλια πολύ, σ’ άλλα περισσότερο κυριαρχεί το κακό πνεύμα της αθεόφοβης αποστασίας.

Η τηλεόραση κατήντησε ένα κυβερνείο, με το οποίο ο διάβολος διαφεντεύει τις ανθρώπινες μάζες, άρχοντες και λαούς, και ετοιμάζει την «Νέα Εποχή» με την παγκόσμια επικυριαρχία του Αντίχριστου.

 

Φέρνει μέσα στον ιερό χώρο της οικογενειακής εστίας την αμαρτία και μαραίνει μεταξύ άλλων και την δροσερή αγαπητική επικοινωνία των μελών της οικογενείας. Αποσπά την προσοχή και το ενδιαφέρον του καθενός και αυτή την ολίγη ώρα που είναι ελεύθεροι από τις εργασίες τους, και αυτή την ιερή ώρα του φαγητού. Μπορεί να συντρώγουν, αλλά ξεχνά ο ένας τον άλλο βλέποντας ανόητα τις διαφημίσεις της τηλεοράσεως.

Το κακό είναι ότι εναποθέτει σιγά – σιγά τις θανατηφόρες διοξίνες της και ερημώνει τον άνθρωπο από την παρουσία του ζώντος Θεού, τον Οποίον ο τηλεθεατής ξεχνά και με το χρόνο παύει τη σχέση μαζί του, διότι ζαλίζεται από

«τήν ἐπιθυμίαν τῆς σαρκός καί τήν ἐπιθυμίαν τῶν ὀφθαλμῶν καί τήν ἀλαζονείαν τοῦ βίου» (Α΄ Ιω. β΄ 16).

Αν οι πολλοί δεν θέλουν να καταλάβουν τα αυτονόητα, ότι δηλαδή η τηλεόρασι μαγεύει και φθείρει, όμως όσοι θέλουν να έχουν καλές σχέσεις με τον Θεό πρέπει να φυλαχθούν από την φοβερή επίδραση της. Ισχύει και εδώ η θεϊκή παραγγελία:

«Ἔξελθε ἐξ αὐτῆς ὁ λαός μου, ἴνα μή συγκοινωνήσητε ταῖς ἁμαρτίαις αὐτῆς, καί ἴνα ἐκ τῶν πληγῶν αὐτῆς μή λάβητε» (Αποκ. Ιη΄ 4).

 

Η τηλεόραση έχει καταστεί διαφθορείον ψυχών και σχολείον πορνείας. Εκτροφείον παραγωγής δολοφόνων, διαρρηκτών, εκβιαστών, εμπόρων ναρκωτικών, βιαστών, αλητών, δουλεμπόρων και μέσον διαλύσεως της οικογενείας! Χαριστική βολή του ανθρώπου!

Προφητείαν δια την τηλεόραση:

«Θ’ ἄρθη καιρός πού ὁ διάβολος θά μπῆ σέ ἕνα κουτί, καί θ’ ἄχη τά κέρατά του στά κεραμίδια». (Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός)

 

 

 

Πηγή: Περιδικό «ο Σωτήρ»