Με συνοδεία μόνο ένα μαντολίνο, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο σπουδαίος Κρητικός ερμηνευτής, μετέφερε το απόγευμα του Σαββάτου στους Λαρισαίους που βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού μας, τη μελαγχολική ομορφιά των κρητικών μοιρολογιών.

Λιτές  μελωδίες,ανάλογες με το κλίμα της Μ.Εβδομάδας, παρουσιάστηκαν από τον Κρητικό καλλιτέχνη,που συγκίνησαν το κοινό σε μια εκδήλωση που στόχο είχε τη συγκέντρωση τροφίμων για τους δυσκολεμένους συμπολίτες μας, ενόψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα. Ο κόσμος που βρέθηκε στην εκδήλωση είχε την ευκαιρία να ακούσει με την αισθαντική φωνή του Λουδοβίκου, αυτά τα βαθιά λόγια αγάπης και νοσταλγίας που χρησιμοποιούσαν οι Ανωγειανές γυναίκες για να αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα,όταν έφευγαν από τη ζωή. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Κρητικών Λάρισας,σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Παραβρέθηκαν ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως,π.Αχίλλιος Τσούτσουρας,ο αντιπεριφερειάρχης κ.Χρήστος Καλομπάτσος,ο στρατηγός-διοικητής της 1ης Στρατειάς,ο εκπρόσωπος του Δημάρχου και πολλοί άλλοι Λαρισαίοι