Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Εράτυρα Κοζάνης.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργία τελέστηκε η χειροτονία του Διακόνου π. Δημητρίου Ευθυμίου, αποφοίτου της Σχολής Βελλάς, παρουσία πλήθος κόσμου τόσο από την περιοχή όσο και από τη ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ Ιωαννίνων που κατάγεται ο νέος Διάκονος.Ο π.Δημήτριος είναι πολύ γνωστός και αγαπητός και στην ενορία μας,αφού επί 13 συνεχόμενα έτη ερχόταν και διακονούσε στην πανήγυρη του πολιούχου και προστάτη μας,αγίου Αχιλλίου,και μάλιστα την ημέρα της μνήμης του ως Προσμονάριος στα χαριτόβρυτα λείψανά του.

Ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος απηύθηνε πατρικές συμβουλές προς τον νέο διάκονο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: ”Σήμερα έλαβες τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης, και πρέπει να γνωρίζεις ότι η Ιερωσύνη δεν είναι δική μου, ούτε δική σου αλλά του Χριστού. Και ο Χριστός μας κάνει την τιμή παρά την αναξιότητά μας να μας ενδύσει με την χάρη της Ιερωσύνης και να μας οδηγήσει σε ενα τέτοιο σημείο ώστε να μας δώσει την χάρη και την ευλογία να διατάζουμε πλέον τον ίδιο τον Θεό”.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος συνεχάρει τον Διάκονο π. Δημήτριο, ενώ ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Παύλο, ο οποίος από σήμερα συμπεριέβαλε στο δυναμικό της Ιεράς Μητροπόλεως ένα ακέραιο παιδί το οποίο από μικρό ήθελε να διακονήσει την Εκκλησία.