Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

Αν προσέξει κανείς το περιεχόμενο και τη μεθοδολογία υλοποίησης της θεματικής εβδομάδας, όπου θα γίνει αναφορά στις ‘’έμφυλες ταυτότητες’’ και που αφορά όλα τα Γυμνάσια της Ελλάδας,  θα παρατηρήσει στη θεματολογία ότι κατ’ ουσία δεν αποβλέπει στην προσπάθεια να δειχθεί η αγάπη που αρμόζει προς κάθε συνάνθρωπό μας, αλλά θα επεκταθεί και στην ‘’επιείκεια’’ απέναντι στις πράξεις αυτές.

 

Το θέμα ‘’Βιολογικό και κοινωνικό φύλο’’ (2) τι εξυπονοεί;  Το βιολογικό και κοινωνικό φύλο είναι ένα και το αυτό. Ίσως κάπως αυτό να θυμίζει το ‘’ευφυολόγημα’’ της Σιμόν ντε Μποβουάρ, ‘’ότι η γυναίκα δεν γενιέται αλλά γίνεται’’, που παραπέμπει με τον τρόπο της στο βιολογικό και κοινωνικό φύλο.

Το θέμα ‘’Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα’’ (3) τι φανερώνει; Δεν αποδομεί  τα έμφυλα στερεότυπα; Το τελευταίο θέμα στις επιπλέον θεματικές για γονείς/εκπαιδευτικούς, το οποίο τιτλοφορείται ‘’Ομοφοβία και τρανσοφοβία στην κοινωνία και το σχολείο’’,  στον φόβο απέναντι από τους συνανθρώπους μας που επιδίδονται σε ομοφυλοφιλικές πράξεις, θα περιοριστούν ή θα επεκταθούν και σε αυτή την ίδια την ομοφυλοφιλική πράξη;  Ως γνωστό η Εκκλησία μας  καταδικάζει τις ομοφυλοφιλικές πράξεις ως θανάσιμα αμαρτήματα.

Η Εκκλησία μας ως γνωστό τηρεί τη ορθή στάση στο θέμα των ομοφυλοφίλων, με βάση τη διδασκαλια της.   Το ομοφυλοφιλικό πάθος το καταδικάζει ανεπιφύλακτα και στον ίδιο τον ομοφυλόφιλο άνθρωπο δείχνει την πρέπουσα χριστιανική αγάπη. Η διάκριση είναι σαφέστατη.  Άλλο η αμαρτία και άλλο ο αμαρτωλός άνθρωπος.  Για την Εκκλησία μας η ομοφυλοφιλία  είναι αμάρτημα.

Είναι απορίας άξιον, πως αρκετοί  Συριζαίοι στο διαδίκτυο, αλλά και σε άλλα μέσα ενημέρωσης  επιμένουν μετά μανίας στο θέμα  με τις ‘’ ’έμφυλες ταυτότητες’’.  Αυτοί που ‘’επαναστατικά ταυτοποιούνται’’ με τον Τσε Γκεβάρα, υποδεικνύουν τι στάση πρέπει να τηρήσει η Εκκλησία στο θέμα αυτό; Με τον Τσε Γκεβάρα, ‘’ταυτοποιούνται επαναστατικά’’, αυτόν που απάνθρωπα εξόντωνε τόσους  ομοφυλοφίλους συνανθρώπους μας και τώρα αυτοί επικρίνουν τη στάση της Εκκλησίας;  Έχουν αίσθηση με ποιον  ταυτοποιούνται ‘’επαναστατικά’’;  Το άλλοτε ‘’υποπροϊόν του Καπιταλισμού’’, έγινε τώρα ‘’υποπροϊόν’’ των μαρξιστών;

Να τους θυμίσομε ότι όταν ο Τσε Γκεβάρα έγινε υπουργός Βιομηχανίας, σύμφωνα με το Βουλγάρικο κομμουνιστικό πρότυπο για τους ομοφυλόφιλους, δημιούργησε τέσσερα στρατόπεδα αναμόρφωσης, εγκλεισμού και εξόντωσης των ομοφυλοφίλων.

Ως γνωστό ο Τσε Γκεβάρα διετέλεσε υπέυθυνος του τομέα εκπαίδευσης των Επαναστατικών Ενόπλων  Δυνάμεων της Κούβας (μετά την ανάληψη της εξουσίας).   Το προτεινόμενο από τον Τσε Γεβάρα σχέδιο εγκλεισμού και εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων τους περιελάμβανε και τους ομοφυλόφιλους (Απρίλιος 1960).  Ο Φίντελ Κάστρο το αποδέχθηκε.  Απλά θεωρήθηκε η ομοφυλοφιλία ‘’υποπροϊόν του Καπιταλισμού’’.  Θα αναφέρω ότι η Μαριέλα Κάστρο, κόρη του Ραούλ Κάστρο, παραδέχτηκε και καταδίκασε την κακοποίηση των ομοφυλοφίλων στην Κούβα.

Στη Σαγκάη οι κομμουνιστές με απάνθρωπο τρόπο εξόντωναν τους ομοφυλόφιλους.  Λυπούμαι που πρέπει να το πω, «τους κτυπούσαν στο κεφάλι και τους πετούσαν στο ποτάμι».  Αυτά συμβούλεψαν οι σύντροφοί τους, τον Κουβανό Αρχηγό της Μυστικής Αστυνομίας Ραμίρο Βαλντές που έστειλε ο Τσε για ‘’συμβουλές’’, καθότι ήδη έκανε το πρώτο στρατόπεδο ‘’αναμόρφωσης’’ στη χερσόνησο Guanaha. Τελικά ακολούθησε το Βουλγάρικο κομμουνιστικό πρότυπο.

Η ‘’ιστορική’’ φράση του Τσε Γκεβάρα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 11/12/1964 : «Εκτελέσεις κάνουμε, κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε», προκαλεί αποτροπιασμό. Αυτοί που παριστάνουν τους προοδευτικούς και υπερασπίζονται τα ομοφυλοφιλικά πάθη, τα άλλοτε ‘’υποπροϊόντα του Καπιταλισμού’’, με το ΄΄ηρωϊκό’’ προφίλ του Τσε Γκεβάβα, πεισματικά λησμονούν τη απάνθρωπη πρακτική του Τσε τους.  Τώρα διαφοροποιείται η στάση τους σε αυτό που άλλοτε κλήθηκε ‘’υποπροϊόν του Καπιταλισμού’’, και επικρίνουν με τη γνωστή μαρξιστική μάνητα, την ορθή στάση της Εκκλησίας μας.

Δείτε σχετικά και:

Δηλητήριο για το Γένος η μετάλλαξη της Παιδείας

Ὁ Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ στήν κοπή τῆς Βασιλόπιττας γιά τούς Ἐκπαιδευτικούς ὁμιλεῖ γιά τίς “ἔμφυλες ταυτότητες” τῶν μαθητῶν.

Επιστολή μαθητή Γυμνασίου προς τον Υπουργό Παιδείας για τις έμφυλες ταυτότητες

Ψήφισμα Ἱερατικῆς Συνάξεως Ι.Μητροπόλεως Κυθήρων γιά την «Θεματική Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σε ζητήματα Διατροφής,Εθισμού-Εξαρτήσεων και Έμφυλων Ταυτοτήτων»

Νίκος Νικολόπουλος: Απαράδεκτη η εγκύκλιος μύησης μαθητών στο ΣΟΔΟΜΙΣΜΟ με πειθαναγκασμό!

Το βδέλυγμα της ερημώσεως

Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου: Προφανώς και θα γίνει η Θεματική Εβδομάδα. Είναι υποχρεωτική.

Η νεοταξική εκπαίδευση

Διευκρινίσεις από το ΙΕΠ σχετικά με την Θεματική Εβδομάδα

Ο πόλεμος εναντίον των παιδιών.

Υπουργείο Παιδείας : Προαιρετική η παρουσία των μαθητών στις εκδηλώσεις για τους Τρεις Ιεράρχες, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΟΜΩΣ στην θεματική εβδομάδα: «αποδόμηση των εμφύλων στερεοτύπων»

Γράμμα μητέρας από Νέα Υόρκη: Προστατέψτε τα παιδιά από το μάθημα ταυτότητας φύλου

Ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος για τις «Έμφυλες Ταυτότητες»

Sodom – Σόδομα. Ρωσικό ντοκιμαντέρ σχετικά με την προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας στις μέρες μας (με Ελληνικούς υπότιτλους)

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας για την θεματική εβδομάδα

Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα στα σχολεία (Βˊ)

Έμφυλες (ή μήπως έκφυλες;) ταυτότητες

Διαμαρτυρία της Ι. Μητροπόλεως Γλυφάδας, για την προώθηση της ομοφυλοφιλίας στα σχολεία

Ο Πειραιῶς Σεραφείμ καλεί γονεῖς καί κηδεμόνες μαθητῶν Γυμνασίου νά ὑποβάλουν δηλώσεις ἀπαλλαγῆς τῶν παιδιῶν τους ἀπό τήν θεματική ἑβδομάδα γιά τήν «ἀποδόμηση τῶν ἐμφύλων στερεοτύπων»

Οι Μάσκες Έπεσαν: «Έμφυλες Ταυτότητες» στα Γυμνάσια, αντί για Πλάτωνα, Μακρυγιάννη, Παπαδιαμάντη.

Υπερ gay και τρανσέξουαλ. Σάλος στην εκπαίδευση με εγκύκλιο του υπ. Παιδείας για υποχρεωτικά σεμινάρια χωρίς την έγκριση γονέων!

Δήλωση ἁπαλλαγὴς ἀπὸ τὴ θεματικὴ ἑβδομάδα

Έχουμε τελείως παραφρονήσει; [Θεματικὴ ἑβδομάδα]

Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα στα σχολεία

Επιστολή διαμαρτυρίας του Πειραιώς Σεραφείμ στον Υπ. Παιδείας Γαβρόγλου με αφορμή Εγκύκλιό του στα Γυμνάσια της Χώρας «περί εμφύλων ταυτοτήτων και αποδόμησης εμφύλων στερεοτύπων».

Δεν θα αφήσουμε να περάσει ο Σοδομισμός στα σχολεία [Πανελλήνια Διαμαρτυρία]

π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, Να αρνηθούμε τη μετατροπή του σχολείου σε διαφθορείο

Ὥρα τῆς κρίσης γιά τήν Παιδεία καί τούς ἐκπαιδευτικούς μας

«Και πού το ξέρεις Γιωργάκη πως είσαι αγόρι;»

Δημήτριος Νατσιός, Ομοφοβία και τρανσφοβία στο Δημοτικό σχολείο; «Θε μου τι λέπομεν στις μέρες μας»!!

 

Αναφορές στην “ομοφοβία”, την “τρανσφοβία” και τα “έμφυλα στερεότυπα” στη Θεματική Εβδομάδα που θα υλοποιήσουν τα Γυμνάσια