Η ιστορία που θα διαβάσετε παρακάτω, δημοσιεύτηκε στο Facebook από τον Dan Asmussen και έχει γίνει διάσημη.
Πρόκειται για ένα πλούσιο πατέρα που πηγαίνει ένα ταξίδι με τον γιο του, για να του δείξει πως ζουν οι φτωχοί άνθρωποι. Πιστεύοντας πως αυτή η εμπειρία θα κάνει το παιδί του να αποκτήσει κίνητρα για να δουλέψει σκληρά στη ζωή του, μένει έκπληκτος από τα όσα έμαθε τελικά ο γιος του.
Είναι γνωστό πως οι φτωχότεροι άνθρωποι είναι πιο γενναιόδωροι.
Η Μητέρα Τερέζα είπε κάποτε: «Κάποιες φορές νομίζουμε πως φτώχεια είναι να είσαι πεινασμένος, γυμνός και άστεγος. Φτώχεια είναι να είσαι ανεπιθύμητος, αντιπαθής και αδιάφορος. Για να γιατρέψουμε αυτού του είδους τη φτώχεια πρέπει να ξεκινήσουμε από τα σπίτια μας.»
Διαβάστε την ιστορία παρακάτω.
Μια μέρα ένας πλούσιος πατέρας πήρε το γιο του στην εξοχή με μόνο σκοπό να του δείξει πως είναι να είσαι φτωχός. Πέρασαν μερικές μέρες και νύχτες σε ένα αγρόκτημα μιας θεωρητικά πολύ φτωχής οικογένειας.
Μετά την επιστροφή τους από το ταξίδι, ο πατέρας ρώτησε το παιδί του αν του άρεσε το ταξίδι.
«Ήταν ωραία.» απάντησε ο γιος.
«Είδες πως είναι οι φτωχοί άνθρωποι;» ρώτησε πάλι.
«Ναι!» αποκρίθηκε το παιδί.
«Οπότε τι έμαθες από το ταξίδι;»
«Είδα πως εγώ έχω ένα σκύλο, ενώ εκείνοι έχουν 4. Εμείς έχουμε μια πισίνα που φτάνει στη μέση του κήπου μας και εκείνοι έχουν ένα ρυάκι που δεν έχει τέλος.»
«Έχουμε τοποθετήσει φανάρια στον κήπο μας ενώ εκείνοι έχουν άστρα τη νύχτα. Η βεράντα μας φτάνει ως τον μπροστινό κήπο και εκείνοι έχουν όλο τον ορίζοντα. Εμείς έχουμε ένα μικρό μέρος γης για να ζήσουμε και εκείνοι έχουν εκτάσεις που δεν μπορούμε να δούμε μέχρι το τέλος. Έχουμε υπαλλήλους να μας εξυπηρετούν, αλλά αυτοί εξυπηρετούν άλλους.»
«Εμείς αγοράζουμε το φαγητό μας αλλά αυτοί το καλλιεργούν. Έχουμε τοίχους γύρω από την ιδιοκτησία μας για να μας προστατεύει ενώ εκείνοι έχουν φίλους για να τους προστατεύουν»
Ο πατέρας είχε μείνει άφωνος.
Το παιδί συνέχισε: «Μου έδειξε πόσο πραγματικά φτωχοί είμαστε.»
Πολλές φορές ξεχνάμε τι έχουμε και επικεντρωνόμαστε σε όσα δεν έχουμε. Κάτι που είναι άχρηστο για κάποιος, μπορεί να μοιάζει ανεκτίμητο για κάποιον άλλον. Όλα εξαρτώνται από το πώς βλέπει κανείς τα πράγματα.
Κάποιες φορές χρειάζεται ένα παιδί να μας θυμίζει τι είναι σημαντικό μέσα από τη δική του οπτική.
Από τη στιγμή που ο Asmussen δημοσίευσε την ιστορία έχει αναδημοσιευτεί περισσότερες από 250.000 φορές. Το μάθημα είναι απλό: η ευγνωμοσύνη είναι το παν.