ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
___________Η Πανελλήνια Ένωσις Θεολόγων (Π.Ε.Θ.), το αρχαιότερο και πιο έγκυρο Επιστημονικό Σωματείο των Θεολόγων Καθηγητών Μ.Ε., είναι γνωστό για την αγωνιστική του διάθεση, κυρίως όμως για την σοβαρότητα των θέσεών του πάνω σε θέματα της ορθής διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στα Δημόσια Σχολεία.

________Μιά τελευταία κίνηση των παραγόντων της Π.Ε.Θ. είναι η από 24ης Οκτωβρίου 2016 Διαμαρτυρία τους πάνω στο επίκαιρο ζήτημα της διδακτέας ύλης ως προ το μάθημα των Θρησκευτικών.
_________Από τη θέση αυτή συγχαίρουμε τούς λαβόντας την πρωτοβουλία αυτή, ενώ συγχρόνως καταδικάζουμε κάποιους άλλους, τους αρνητές και μοντερνοποιημένους Θεολόγους, οι οποίοι συγκροτούν τον Σύλλογο «Ο Καιρός» και οι οποίοι- μαζί μέ τον καταργηθέντα Υπουργό κ. Φίλη- μάχονται για την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών. Κορυφαίος εκπρόσωπος της πλευράς αυτή είναι ο Δρ. κ. Στ. Γιαγκάζογλου, πρώτος Σύμβουλος του κ. Φίλη. Οι άνθρωποι αυτοί, δυστυχώς, ευρίσκουν θαυμαστές ακόμη και μέσα στις τάξεις των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος!
Αίγιον, 16 Οκτωβρίου 2016
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ