Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Την έντονη αντίδρασή του για το καινούριο νομοσχέδιο που εξισώνει το σύμφωνο συμβίωσης με τον θρησκευτικό γάμο εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος σε δηλώσεις του στο STAR Κεντρικής Ελλάδας.
“Δεν μπορώ να καταλάβω αυτοί που αποβλέπουν σε αυτά τα νομοθετήματα που αποβλέπουν. Ο γάμος είναι ένας θεσμός αιώνιος και όλοι οι λαοί στηρίζονται στην οικογένεια. Αυτή η ισοπέδωση και η βρώμα και η διαφθορά θα γκρεμίσει την κοινωνία μας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος τόνισε: “Μπορεί να σταθεί μία κοινωνία μέσα στην διαφθορά και στην παρά φύσιν ζωή; Η Εκκλησία θα αναλάβει ρόλο ενημερωτικό, πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο τί συμβαίνει, τί τεκταίνεται, τί ετοιμάζουν, γιατί δεν είναι μόνο αυτά ετοιμάζουν κι άλλα”.
“Αλλάζουν τα πράγματα αλλά η Εκκλησία και οι άνθρωποι της Εκκλησίας καλούνται να κρατήσουμε την γραμμή την παραδοσιακή, την σωστή. Θα πούμε αυτή είναι η αλήθεια και αυτός είναι ο γάμος, ούτε σύμφωνο συμβίωσης, ούτε οικογένειες που λένε μονογονεϊκές, τί είναι αυτά; Αυτά ήρθαν από την Ευρώπη που γνωρίζουμε και οι ηγέτες και αυτοί που νομοθετούν σε πια κατάσταση ηθική είναι” πρόσθεσε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Νικόλαος.