Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
Δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί που υποτιμούν το αντιεκκλησιαστικό φρόνημα όσων ενστερνίζονται την αντίθεη μαρξιστική πλάνη. Η παλαιότερη παραδοχή του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ότι γενικά οι Αριστεροί δεν είναι θρησκευόμενοι (εννοώντας τη Μαρξιστική Αριστερά και όχι τους δημοκράτες σοσιαλιστές). Και ο ίδιος εξάλλου ανέφερε ότι δεν είναι θρησκευόμενος. Ο άθεος μαρξισμός δυστυχώς είναι η πηγή που θα δηλητηριάζει την ανθρωπότητα με την άθεη ιδεολογία και ως εκ τούτου με το αντιεκκλησιαστικό φρόνημα, φανερό ή κεκρυμμένο.

Δικαίως ο Mητροπολίτης Μεσογαίας Nικόλαος ανέφερε πρόσφατα ότι «Βεβαίως, πρέπει να λάβουμε υπόψη και τις μαρξιστικές-αθεϊστικές προκαταλήψεις της σημερινής ‘’αριστερής’’ Κυβερνήσεως, η οποία δηλώνει ότι δεν χρειάζεται καθόλου η Εκκλησία» (romfea.gr).
Ποιος αμφιβάλλει, ότι η άθεη ή καλύτερα αντίθεη μαρξιστική πλάνη, είναι η δηλητηριασμένη πηγή απ’ όπου θα πηγάζει το αντίθεο μένος. Πόσους Χριστιανούς παρέσυρε και θα παρασύρει ακόμα; Είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθεί κανείς, ότι φορείς της μαρξιστικής αθεΐας, είναι τα μαρξιστικογενή αριστερά κόμματα; Αντί να παραθέτουν τις πολιτικές των απόψεις, ανακατεύουν μαζί με τις πολιτικές θέσεις των και την μαρξιστική αντίθεη πλάνη.
Τα ‘’διαδικτυακά’’ μαρξιστικά σκίτσα σε θέματα πίστεως, συναγωνίζονται τη δαιμονική εικαστική μάνητα, των αντίθεων κομμουνιστικών καθεστώτων που κατέρρευσαν. Ένα σκίτσο τέτοιου μαρξιστικού ιστότοπου, παρίστανε κάποιον να ετοιμάζεται να πατήσει στον Σταυρό, που είχε ζωγραφισμένο τον Εσταυρωμένο. Αν περιέλθει κανείς τα ιστολόγια τα οποία διαδίδουν τις μαρξιστικές πλάνες για τα θέματα πίστεως και ειδικότερα τα ιδεολογικά προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, θα δοκιμάσει λύπη για την αντίθεη κατάντια.
Χρειάζεται όμως να περιέλθει κανείς τους διαδικτυακούς αυτούς ιστότοπους, για να αντληφθεί το αντίθεο της μαρξιστικής μάνητας αρκετών Συριζαίων; Να αναφέρει κανείς πόσοι Συριζαίοι αρνούνται να παντρευτούν με εκκλησιαστικό γάμο; Να αναφέρει κανείς πόσοι Συριζαίοι αρνούνται να βαπτίσουν τα παιδιά τους; Να αναφέρει κανείς πόσοι Συριζαίοι αρνούνται να κάνουν το σημείο του Σταυρού;
«Παλιά αν ένας ευλαβής ασχολείτο με την κατάσταση στον κόσμο», έλεγε ο Όσιος Παΐσιος, «δεν πρέπει να ήταν καλά, ήταν για κλείσιμο στον Πύργο. Σήμερα αντίθετα, αν ένας ευλαβής δεν ενδιαφέρεται και δεν πονάει για την κατάσταση αυτή που επικρατεί στον κόσμο, είναι για κλείσιμο στον Πύργο»*
Ο Όσιος Παΐσιος είπε κάποτε : «Τους καημένους τους νέους τους ζαλίζουν με διάφορες θεωρίες. Είχα προσέξει εκεί στο Καλύβι ότι συνήθως δύο μαρξιστές πενηντάρηδες έμπαιναν στο γκρουπ των νέων, για να τους ζαλίζουν. Οι μαρξιστές δεν πιστεύουν και όταν πας να τους αποδείξεις την ύπαρξη Θεού, κρίνουν τον Θεό και είναι όλο ερωτήσεις· γιατί αυτό, γιατί εκείνο κλπ». Δικαίως διερωτάτο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος πέρυσι τον Νοέμβριο του 2015, αν «Μπορεί ένας μαρξιστής να ορίζει τη ζωή της Εκκλησίας».
Κάποτε ο Όσιος Παΐσιος είπε σε κάποιους μαρξιστές «Εσείς μόνο την προπαγάνδα κάνετε και σταματάτε εκεί• δεν έχετε τίποτε άλλο να απολαύσετε. Είστε οι πιο ταλαίπωροι, διότι όταν πετύχετε αυτό που θέλετε, δεν έχετε κανένα άλλο ιδανικό, μόνο το βάσανο της μαρξιστικής σκλαβιάς».
Έλεγε ο Όσιος Παΐσιος : «Το να ενδιαφέρεται κανείς τώρα και να ανησυχεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έθνος μας είναι ομολογία, γιατί η Πολιτεία τα βάζει με τον θείο νόμο. Ψηφίζει νόμους ενάντιους στο νόμο του Θεού. Γι’ αυτό όσοι έχουν αντίληψη του κινδύνου πρέπει να εναντιώνονται στις τάσεις αυτές». Αυτά φυσικά πρέπει να τα προσέξουν και όσοι Χριστιανοί (και ιδίως οι ιερωμένοι) εκουσίως ή ‘’ακουσίως’’ γίνονται η προέκταση της εκλογικής εκστρατείας των μαρξιστικογενών αριστερών κομμάτων.

*(Από το βιβλίο ‘’Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 Β΄ Έκδοση)