ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ
________________________________________
Επίσκεψη στην Ουκρανία πραγματοποιεί σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος.
Κατά την άφιξή του στο Κιέβο ο Σεβασμιώτατος είχε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με την Ηγουμένη και τις Αδελφές της Μονής Ποκρόβτσκι.
Εκεί ο κ. Νικόλαος μίλησε για την ζωή των μοναχών, για την σχέση μεταξύ των μοναχών μέσα στο μοναστήρι, την ταπείνωση και την υπακοή, καθώς και για την προσευχή και την εξομολόγηση.
Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν υπάρχει συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος με τις ελληνικές αρχές, μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι μοναδικές οι σχέσεις οι οποίες διαμορφώθηκαν τώρα στην Ελλάδα μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας. Πουθένα στον κόσμο δεν υπάρχει κάτι ανάλογο.»
«Π.χ. το Σύνταγμα της Ελλάδος αρχίζει με την επίκληση της Αγίας Τριάδος και τούτο οφείλεται στο γεγονός ότι οι πρώτοι απελευθερωτές της χώρας μας από τους Τούρκους το ιερό τους έργο της απελευθερώσεως το επιτελούσαν ἐν ονόματι του Θεού, της Αγίας Τριάδος. Με την πάροδο του χρόνου, μετά από πολλαπλές μεταβολές, δημιουργήθηκε ένα πρότυπο στενών επαφών μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μεσογαίας
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Νικόλαος συνέχισε: «Η Εκκλησία υπάγεται στην Πολιτεία, αποτελεί μέρος του κρατικού μηχανισμού και νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Κατά τη γνώμη μου, τούτο δεν ευνοεί την θετική πορεία της Εκκλησίας, αλλά έχει θετική επίδραση στο έθνος.»
«Η Πολιτεία δεν έχει κάποια σχετικά ιδιαίτερα προνόμοια ούτε επωφελείται από την υποταγή της Εκκλησίας, ενώ οι σχέσεις υποταγής έχουν τυπικό χαρακτήρα. Κατ΄ ουσίαν όσο η Εκκλησία, τόσο η Πολιτεία επιτελούν τους ρόλους τους» υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο Ιεράρχης της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας αναφερόμενος στον διαχωρισμός τόνισε: «Αυτός είναι ο λόγος διατί συνθήματα «Επιβάλλεται ο διαχωρισμός Εκκλησίας από την Πολιτεία» προκαλούν μεγάλο ερωτηματικό: «Τι θα χωρίσουμε;» Η Πολιτεία ασχολείται με τα δικά της, ενώ η Εκκλησία με τα δικά της.»
«Βεβαίως, πρέπει να λάβουμε υπόψει και τις μαρξιστικές-αθεϊστικές προκαταλήψεις της σημερινής «αριστερής» Κυβερνήσεως, η οποία δηλώνει ότι δεν χρειάζεται καθόλου η Εκκλησία» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικόλαος.
Σε ερώτηση εάν αυτοί που έχουν αυτές τις προκαταλήψεις στη σημερινή κυβέρνηση αποτελούν πλειοψηφία ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «Τους υπερψήφισαν μόνο 19 % των Ελλήνων, ενώ οι υπόλοιποι κάτοικοι δεν προσήλθαν στις κάλπες. Γι΄ αυτό μας κυβερνάει η δυναμική μειοψηφία.»
«Φρονώ ότι δεν πρέπει η Ελληνική Εκκλησία να φοβάται τις καινοτομίες της Κυβερνήσεως, αλλά με πλήρη πεποίθηση να υπερασπίζεται τις θέσις της» πρόσθεσε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Νικόλαος.