Ογδόντα δημόσια σχολεία, μεταξύ των οποίων και 40 δημοτικά, υιοθετούν νέα πολιτική όσον αφορά τις σχολικές στολές

Τα αγόρια στο σχολείο θα επιτρέπεται να φορούν φούστες και τα κορίτσια να φορούν παντελόνια -σχολικές στολές-  στο πλαίσιο νέας πολιτικής για την ταυτότητα φύλου που θα εφαρμοστεί στη Βρετανία.

Ογδόντα δημόσια σχολεία μεταξύ των οποίων 40 δημοτικά, αλλάζουν τους κανόνες, σε μία πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης προς τους διεμφυλικούς μαθητές.

Αυτό σημαίνει ότι, μαθητές ηλικίας άνω των πέντε ετών θα μπορούν να επιλέξουν τη σχολική εμφάνιση τους χωρίς να παραβούν, να σπάσουν τους κανόνες.

Οι υπεύθυνοι της καμπάνιας έχουν προειδοποιήσει  για τον κίνδυνο και τον ρατσισμό που εμπεριέχουν οι  τρέχουσες πολιτικές, εναντίον των γκέι, αμφισεξουαλικών και διεμφυλικών μαθητών.

Ωστόσο, εκπρόσωποι χριστιανικών ομάδων δηλώνουν ότι η δυνατότητα επιλογής θα μπορούσε να μπερδέψει τα παιδιά και τους εφήβους.

Το Allens Croft School στο Birmingham πιστεύεται ότι είναι το πρώτο δημόσιο σχολείο που θα υιοθετήσει τη στολή «ουδέτερου φύλου».

«Κανένα τρανς άτομο δεν πρέπει να υποχρεώνεται να παρουσιάζεται κατά τρόπο που θα το κάνει να αισθάνεται άβολα. Κάτι τέτοιο, μπορεί να είναι εξαιρετικά επιζήμιο, ιδιαίτερα για τους νέους» δήλωσε εκρόσωπος τουStonewall.

Η φιλανθρωπική οργάνωση «Educate and Celebrate- Εκπαιδεύστε και Γιορτάστε», έχει λάβει περίπου 200.000 λίρες χρηματοδότηση από το βρετανικό υπουργείο Παιδείας προκειμένου να οργανώσει σεμινάρια σχετικά με την ισότητα και τη διαφορετικότητα, στο προσωπικό που εργάζεται στα σχολεία της χώρας.

Η Julia Neal, πρόεδρος της επιτροπής για την ισότητα και τη διαφορετικότητα στην Ένωση Δασκάλων, είπε ότι «η προκατάληψη για την ταυτότητα φύλου» πρέπει να αμφισβητηθεί.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει τα ανώτερα κλιμάκια και τα ανώτερα διοικητικά όργανα να κατανοήσουν ότι υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις σε σχολεία που διαχωρίζουν εντελώς τα φύλα, τόσο με τις τουαλέτες αγοριών- κοριτσιών, όσο και με τις στολές».

Ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο, το Brighton College, ένα ιδιωτικό σχολείο με ιστορία 170 χρονών, από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Βρετανία, άλλαξε την πολιτική του για την σχολική στολή,  επιτρέποντας στους μαθητές να φορούν όποια εκδοχή θέλουν (αγορίστικη ή κοριτσίστικη), ανάλογα με το φύλο που τους κάνει να νοιώθουν άνετα, και όχι με αυτό που απαραίτητα γεννήθηκαν.

http://tvxs.gr

Δείτε σχετικά και:

Κύμα σεξουαλικών επιθέσεων από πεντάχρονα στη Βρετανία! Στην τετραετία καταγράφηκαν 4.643 σεξουαλικές επιθέσεις σε σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Βρετανία: Ένα στα 20 παιδιά έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση

Εκατοντάδες παιδιά πάσχουν από νοσήματα του σεξ στη Βρετανία

Μεγάλη Βρετανία- Μαθήματα ομοφυλοφιλίας στο νηπιαγωγείο. Από τεσσάρων χρονών θα διδάσκονται τα παιδιά για την ομοφυλοφιλία

Μ. Βρετανία: Καρποί Σεξουαλικής Αγωγής (Ε΄)

Μ. Βρετανία, 9 χρονος ξεκίνησε φέτος το σχολείο σαν κορίτσι

Μ. Βρετανία, Αλλαγή φύλλου για 12χρονο μαθητή Γυμνασίου.

Μ. Βρετανία, Τα αποτελέσματα μιας διαλυμένης κοινωνίας (Β΄)

Τα αποτελέσματα μιας διαλυμένης κοινωνίας

Σόδομα και… Γόμαρα. Δρέπουν τις δάφνες της σεξουαλικής αγωγής

Καρποί Σεξουαλικής Αγωγής.

Αυξάνουν οι καρποί της σεξουαλικής αγωγής.

Καρποί Σεξουαλικής Αγωγής( Β΄).

Μ. Βρετανία:Καρποί Σεξουαλικής Αγωγής( Γ΄)

Μ. Βρετανία: Καρποί Σεξουαλικής Αγωγής (Δ΄)

Απάντηση σε μια ανώνυμη δασκάλα.

Μ. Βρετανία :Μετά από χρόνια Σεξουαλικής Αγωγής, τα Γυμνάσια έχουν καταντήσει Κέντρα Παραπομπής προς Έκτρωση!!!