Ιερές Ακολουθίες Μαρτίου και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στο Ναό μας-Νηστεία.

by
Α)Εσπερινός: 5μ.μ.

Όρθρος:7.30π.μ.

Β)ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ θα τελέσουμε:

1.Κάθε Σάββατο.

2.Κάθε Κυριακή.

3.Τρίτη 1 Μαρτίου-ΑΓΙΑΣΜΟΣ Πρωτομηνιάς.

4.Τετάρτη 9 Μαρτίου ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΣΟΥΜΕ Θ.Λειτουργία στο Ναό μας,λόγω της πανηγύρεως της ενορίας Αγίων Τεσσαράκοντα μαρτύρων της πόλης μας.

5.Παρασκευή 11 Μαρτίου(Σωφρονίου Ιεροσολύμων,Θεοδώρας βασίλ. Άρτας)

6.Παρασκευή 25 Μαρτίου(ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ-ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ) και Δοξολογία.

7.ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ (Καθαρά Δευτέρα) ΞΕΚΙΝΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών προσαρμόζεται αναλόγως.

Γ)ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ.

Με αφορμή την μνήμη του οσίου Πατρός ημών Νικολάου ιερέως του Πλανά,του ηγιασμένου,θα τελέσουμε ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ στο Ναό μας,την Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ.Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας θα ψάλλει ο χορός ιεροψαλτών από την Θεσσαλονίκη ”ΦΙΛΟΑΘΩΝΙΤΕΣ” με χοράρχη το δάσκαλο της βυζαντινής μουσικής,κ.Δημήτρη Μανούση.

Δ)ΤΟ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ.

Το Σάββατο των Απόκρεω έχει ορίσει η Εκκλησία μας να είναι Ψυχοσάββατο,για να προσευχόμαστε για τους κεκοιμημένους αδερφούς μας.Στο Ναό μας θα κάνουμε την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 5μ.μ. τον Εσπερινό με τον Κανόνα και το Τρισάγιο υπέρ των κεκοιμημένων μας και το ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ το πρωί θα τελέσουμε Θ.Λειτουργία και Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεώς τους.

Ε)ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ.

Κάθε Τρίτη,στις 7.30μ.μ.  τελούμε στο Ναό μας τον Παρακλητικό Κανόνα στον άγιο Λουκά αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας και οι πιστοί  έχουν την ευκαιρία να προσκυνούν τεμάχιο του λειψάνου του,που φυλάσσεται στο Ναό μας.

ΣΤ)ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΓ.ΑΧΙΛΛΙΟΥ  ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΗΡΥΓΜΑ.

Κάθε Πέμπτη 5.30 το απόγευμα  ψάλλονται εναλλάξ στο παρεκκλήσιο του αγ.Ιωάννου του Χρυσοστόμου η Παράκληση της Παναγίας και του αγίου Αχιλλίου και στη συνέχεια  γίνεται το εσπερινό κήρυγμα από τον π.Παναγιώτη με θέμα για φέτος ΄΄Η κλίμαξ του αγίου Ιωάννου του Σιναϊτου΄΄

Ζ)ΝΗΣΤΕΙΑ ΜΑΡΤΙΟΥ  και ΜΕΓ.ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 2016.

1.Κατάλυση εις πάντα(τρώμε όλα τα φαγητά) έχουμε Τρίτη 1 Μαρτίου,Πέμπτη 3 Μαρτίου,Σάββατο 5 Μαρτίου και Κυριακή 6 Μαρτίου(ΑΠΟΚΡΕΩ).

2.Την εβδόμαδα από 7 ως 13 Μαρτίου(ΤΥΡΙΝΗΣ) τρώμε όλες τις ημέρες μόνο γαλακτοκομικά προϊόντα και ψάρια.

3.Την Παρασκευή 25 Μαρτίου έχουμε κατάλυση ιχθύος μόνο.

4.Κατάλυση οίνου και ελαίου έχουμε κάθε Σάββατο και Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

5.Αυστηρή νηστεία(αλάδωτο) έχουμε κάθε Τετάρτη και Παρασκευή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής(εκτός από την 25η Μαρτίου) και το Μέγα Σάββατο(το μοναδικό Σάββατο που δεν τρώμε λάδι).