Ο διαθρησκειακός Οικουμενισμός σε εφαρμογή

Τη συναγωγή της Ρώμης επισκέφθηκε την 17.1.2016  υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο πάπας Φραγκίσκος. Η σημαντική αυτή κίνηση πραγματοποιείται 30 χρόνια μετά την πρώτη επίσκεψη ενός ποντίφικα, του Ιωάννη Παύλου του Β΄, στο εβραϊκό τέμενος της ιταλικής πρωτεύουσας.

«Είστε, σε ό,τι αφορά την πίστη, τα μεγαλύτερα αδέλφια μας» τόνισε ο Φραγκίσκος, απευθυνόμενος προς τους Εβραίους της Αιώνιας Πόλης. «Όλοι μας ανήκουμε σε μια και μόνον οικογένεια, την οικογένεια του Θεού, ο οποίος μας συνοδεύει και μας προστατεύει,ως λαό του».                

(Στην περιοχή γύρω από την συναγωγή της Ρώμης, πάνω από 800 καραμπινιέροι και αστυνομικοί εγγυώνται την ασφάλεια του ποντίφικα

. Στην σημερινή αυτή συνάντηση, είναι παρόντες και εκπρόσωποι πολλών εβραϊκών κοινοτήτων άλλων ευρωπαϊκών πόλεων και χωρών.

Πριν έξι χρόνια είχε επισκεφθεί το εβραϊκό τέμενος της Ρώμης, ο τότε πάπας Βενέδικτος, ο οποίος παραιτήθηκε των καθηκόντων του στις 28 Φεβρουαρίου του 2013.

Ο πρόεδρος των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Ιταλίας, Ρέντσο Γκατένια, ζήτησε να γίνει μία περαιτέρω, κοινή προσπάθεια, ώστε να καταπολεμηθούν «προλήψεις και προσεγγίσεις οι οποίες προσβάλλουν όλους τους Εβραίους».)

Σχόλιο  ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ: Κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει στον θρησκευτικό πλανητάρχη του Βατικανού  ότι λαός του Θεού είναι μόνο το νέο Ισραήλ της Χάριτος, δηλαδή οι απανταχού βαπτισμένοι  (ορθόδοξα βέβαια) χριστιανοί. Επίσης, ότι οι Εβραίοι με το να απορρίψουν και να σταυρώσουν τον Σωτήρα Ιησού Χριστό, εμμένοντες ακόμη στην απόρριψή του ως Μεσία,  έπαυσαν έκτοτε να είναι λαός του Θεού. Ρητά και απερίφραστα τους το είπε ο Κύριος:  «Δια τούτο λέγω υμίν ότι αρθήσεται αφ’ υμών η βασιλεία του Θεού και δοθήσεται έθνει ποιούντι τους καρπούς αυτής» (Ματθ. κα΄43). Προσοχή:  “δοθήσεται έθνει” (σε έθνος) , όχι “έθνεσι” (όχι σε πολλά άλλα έθνη). Να του υπενθυμίσει ότι ο “Θεός” των Εβραίων, δηλαδή της Παλαιάς Διαθήκης χωρίς την πλήρωσή της με τη Νέα Διαθήκη, δεν είναι ο ίδιος με το Θεό της Χριστιανικής Πίστης,  το Θεό της Παλαιάς και της Νέας Διαθήκης μαζί. Είναι είδωλο του αληθινού Θεού. Να του υπενθυμίσει επίσης πως όσοι υποστηρίζουν ότι “όλοι ανήκουμε σε μία οικογένεια του Θεού”, ανεξάρτητα αν πρόκειται για αληθινό Θεό ή για είδωλο αυτού, είναι κήρυκες του δαιμονικού θρησκευτικού συγκρητισμού των μασόνων κ.α. παρόμοιων. Ο “Θεός”  των Εβραίων ουδεμία σχέση με τον αληθινό Τριαδικό Θεό μας. Ο “Θεός”  των Εβραίων δεν έχει Χριστό και Άγιο Πνεύμα. Να υπενθυμίσει κάποιος στον Ποντίφικα ότι ο “Θεός-Πατέρας”  μόνος είναι ένα είδωλο του Θεού και όχι ο αληθινός Θεός, διότι δεν συνυπάρχει με τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.

Τέλος, να του θυμίσει και ότι, ναι μεν όλοι άνθρωποι ανεξαίρετα είμαστε πλάσματα και δημιουργήματα του Θεού, αλλά δεν γινόμαστε όλοι και τέκνα του Θεού, αν πρώτα δεν πιστέψουμε στο Χριστό ως Σωτήρα και δεν βαπτισθούμε στο όνομα της Αγίας Τριάδος ώστε να υιοθετηθούμε απ’  Αυτόν.Μόνο οι πιστεύσαντες και βαπτισθέντες είναι τέκνα και λαός του Θεού. Οι άλλοι όχι.  Αυτοί δυστυχώς μένουν έξω από την οικία του Πατρός.

Επίσης θερμά θα παρακαλούσαμε να υπενθυμίσει τα ανωτέρω και σε όσους εξ ημών λένε τα ίδια.