Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τέλεσε Αγιασμό στη Σύναξη των Νέων του Ναού μας.

       Την ενορία μας επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας,κ.Ιγνάτιος,την Τρίτη 20 Οκτωβρίου το βράδυ.Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ήρθε στο Πνευματικό μας Κέντρο,συμπροσευχήθηκε με τους Νέους του Ναού μας στην Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και τέλεσε τον Αγιασμό των  Συναντήσεών τους.Στη συνέχεια μίλησε στα μέλη των Νεανικών Συνάξεων για τη σημασία του λόγου του Θεού και τις μορφές του στην καθημερινή μας ζωή,χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την Παλαιά Διαθήκη και την ασκητική παράδοση της Εκκλησίας μας.

Στην κατακλείδα αυτής της επίσκεψης το λόγο πήρε ο π.Ραφαήλ,ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμή της παρουσίας του στο χώρο των Νεανικών Συναντήσεων του Ι.Ν.Αγ.Αχιλλίου και ζήτησε την αρχιερατική του ευλογία και προσευχή,ώστε να καρποφορεί ο λόγος του Θεού στις καρδιές των Νέων ανθρώπων.

Στο τέλος όλοι έψαλαν τη φήμη του Μητροπολίτου και έλαβαν ως ευλογία μία εικόνα του αγίου Νεκταρίου.

 

Οι Συναντήσεις των Νέων πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη βράδυ στις 9, στο Υπόγειο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν.Αγ.Αχιλλίου, μαζί με την Ακολουθία του Αποδείπνου. Το φετινό θέμα συζητήσεων των Νέων  περιστρέφεται γύρω από “το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας”

Άλλες δραστηριότητες των Νέων μας:

-ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.Από φέτος  λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού μας Δανειστική Βιβλιοθήκη,κάθε Τρίτη βράδυ,μετά τη Σύναξη των νέων.

 -ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ.Κάθε Τετάρτη 9.30 το βράδυ γίνονται δωρεάν μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών,για νέους, στο υπόγειο πνευματικό κέντρο του Ναού μας από έμπειρο χοροδιδάσκαλο.

 -ΧΟΡΩΔΙΑ.Δημιουργείται χορωδία εκκλησιαστικών ύμνων και παραδοσιακών τραγουδιών.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ: Αλέξανδρος Παναγούλης και Αλέξης Κωνσταντίνου.

 

-ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΓΑΠΗΣ.Οι νέοι μας κοντά σε αρρώστους, ηλικιωμένους,ορφανά παιδιά,μοναχικά άτομα και δυσκολεμένους συνανθρώπους μας.Επισκέπτονται νοσοκομεία,κλινικές,ψυχιατρεία,κέντρα αποκατάστασης,γηροκομεία,ορφανοτροφεία.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ: πατήρ Ραφαήλ και Γιάννης Μπουλασίκης.

 

 -Ραδιοφωνική Εκπομπή ΄΄ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ΄΄.Κάθε Πέμπτη 8.00-9.00 το βράδυ οι νέοι του Ναού μας συζητούν και προβληματίζονται στα ερτζιανά ραδιοκύματα,στους 96.3 μεγακύκλους των FM,στην εκκλησιαστική Ραδιοφωνία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΕΣ: πατήρ Ραφαήλ και Γιάννης Μπουλασίκης.

 -ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.Ο Ναός μας δημιούργησε ιστοσελίδα,η οποία συνεχώς ανανεώνεται,με πολλά ενδιαφέροντα αγιολογικά  κείμενα,φωτογραφίες,άρθρα,βίντεο,νέα,ύμνους,δραστηριότητες.Η διεύθυνση της ιστοσελίδας: www.inaa.gr

Π Ε Ρ Ι Μ Ε Ν Ο Υ Μ Ε      ΚΑΙ    ΤΗ  Δ Ι Κ Η   Σ Ο Υ

Α Ν Τ Α Π Ο Κ Ρ Ι Σ Η    ΚΑΙ   Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ο Χ Η

 Σ T I Σ   Δ Ρ  A  Σ T H Ρ I O T H T E Σ   A Y T E Σ!