Το Μέγα Θαύμα της Παναγίας στη Συρία.

Σεϊντάγια: Η Ι. Μονή του Ιουστινιανού
Ο ΤΟΠΟΣ: Το ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας στη Σεϊντνάγια της Συρίας. Εκεί όπου ο Κάιν σκότωσε τον Άβελ! Στην περιοχή όπου οι Ισλαμιστές κατέσφαξαν και διαμέλισαν έναν πάμπλουτο Σαουδάραβα που πήγαινε ευχαριστήριο τάμα στην Παναγιά! Στη χώρα όπου ο Ισλαμισμός κατασφάζει χρόνια τώρα χιλιάδες Μάρτυρες του Χριστού. Όμως, η Κυρία της Συρίας είναι εκεί από τα χρόνια του Ιουστινιανού και δίνει κουράγιο και δύναμη στα Ορθόδοξα παιδιά της, ευεργετώντας παράλληλα κάθε καλόπιστο και καλοπροαίρετο άνθρωπο!

 

ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ: Όταν πριν λίγα χρόνια, [2003], έγινε το Μέγα Θαύμα της Παναγιάς στη Συρία, τίποτε δεν πρόδιδε τα γεγονότα και τον πόλεμο που μαίνεται πια εκεί με πάνω από 100.000 ήδη θύματα, σε έναν μουσουλμανικό “εμφύλιο” ανάμεσα σε μετριοπαθείς Σιίτες και φανατικούς Σουνίτες, κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τον υψηλό συμβολισμό εκείνου του συγκλονιστικού θαύματος, που δεν υπάρχει άνθρωπος να μην ριγήσει σαν το ακούσει ή το διαβάσει και είναι πέρα για πέρα αληθινό και εξακριβωμένο! Τώρα, όμως, μετά τα γεγονότα και τις σφαγές από ακραίους Ισλαμιστές στη Συρία και το Ιράκ, από τους Σουνίτες, κύρια εστία και χρηματοδότηση των οποίων είναι η Σαουδική Αραβία, ίσως μπορεί να εξηγηθεί το μήνυμα της Θεοτόκου. Διαμελισμός, Ένωση, Ανάσταση, Ευαγγελισμός και των πλέον φανατικών Μουσουλμάνων!
ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΆΣ: Το θαύμα, συνέβη σε τότε Μουσουλμάνο πάμπλουτο Σαουδάραβα, που βρέθηκε στη Συρία το 2003, κι έγινε γνωστό από τον έλληνα ηγούμενο της Μονής των Ποιμένων Μπετζαχούρ [Βηθλεέμ], π. Ιγνάτιο, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Ο πάμπλουτος αυτός Σαουδάραβας είχε πάει μαζί με την στείρα σύζυγό του ταξίδι τουριστικό στη Συρία και εκεί έμαθε από τον ξεναγό- οδηγό τους, για τα μεγάλα θαύματα που κάνει η Παναγία Σεϊντνάγια [27 χλμ. Β. της Δαμασκού] στα άτεκνα ζευγάρια. Τότε, σαν σπρωγμένος από θεία δύναμη, αν και μουσουλμάνος τότε, έσπευσε αμέσως με τη γυναίκα του στην Παναγιά, τάζοντας 20.000 $ στον οδηγό και 80.000 $ στο Μοναστήρι, εάν έκανε παιδί! Πράγματι η γυναίκα του κατάπιε με σεβασμό το φυτιλάκι από το καντήλι που καίει ακοίμητο μπρος στη θαυματουργή Εικόνα και όταν γύρισαν στη Σ. Αραβία, η στείρα έμεινε έγγυος! Μόλις εκείνη γέννησε ένα αγοράκι, ο υπερευτυχισμένος πάμπλουτος Σαουδάραβας, τηλεφώνησε στον Σύριο εκείνο οδηγό και κανόνισε να τον περιμένει στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, για να εκπληρώσει το τάμα του!
Η ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: Πράγματι, ο οδηγός τον περίμενε, αλλά όχι μόνος του. Είχε οργανώσει τη δολοφονία και ληστεία του Σαουδάραβα, που ήξερε πως θα είχε πάνω του μια ολόκληρη περιουσία! Έτσι ο αδίστακτος οδηγός και οι φίλοι του απήγαγαν με το ταξί τον Σαουδάραβα, τον πήγαν σε ερημική περιοχή και τον κατέσφαξαν, διαμελίζοντας το πτώμα του για να μην αναγνωριστεί! Στη συνέχεια έβαλαν τα κομματιασμένα ανθρώπινα μέλη στο πορτ-μπαγκάζ και ξεκίνησαν για άλλη περιοχή, όπου θα τα εξαφάνιζαν!
ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ: Όμως στον αυτοκινητόδρομο ανεξήγητα η μηχανή χάλασε και αναγκαστικά σταμάτησαν. Ένας περαστικός είδε από το πορτ μπαγκάζ να στάζουν αίματα και ειδοποίησε τηνΑστυνομία. Οι Σύριοι Αστυνομικοί έφτασαν στο ακινητοποιημένο όχημα και διέταξαν να ανοίξουν το πορτ μπαγκάζ. Μα μόλις άνοιξε, πετάχτηκε έξω ολοζώνταντος ο διαμελισμένος νεκρός Σαουδάραβας, δείχνοντας τα ράμματα σε όλο του το σώμα και λέγοντας πώς η Παναγιά τον ανέστησε με τη δύναμη του Υιού της και του έραψε θαυματουργικά το κομματιασμένο σώμα! Οι εγκληματίες έχασαν τα λογικά τους και κλείστηκαν αλυσοδεμένοι σε ψυχιατρικές φυλακές! Ο Σαουδάραβας έγινε πρώτο θέμα σε όλο τον Συριακό και Αραβικό τύπο, με βεβαιώσεις ιατρών για τα θεία ράμματα! Πρόσφερε δε στο Μοναστήρι της Παναγίας Δέσποινας όχι 80.000, αλλά 800.000 $ και διαλάλησε παντού το Μεγα θαυμα της Θεοτοκου!
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ – ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ Ο επιφανής ψυχίατρος της ΝΑΣΑ Γεώργιος Τάουιλ, Συριακής καταγωγής, που μιλά Ελληνικά και είναι πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός, σε μια επίσκεψή του στην Ελλάδα το 2012, αναφέρθηκε και στο γεγονός αυτό του μεγάλου θαύματος στον Σαουδάραβα Σεΐχη, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος επισκέφθηκε τους δολοφόνους του Σαουδάραβα στο Ψυχιατρείο, όπου είδε ότι είχαν μετανοήσει πραγματικά!
Η Ι. ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ (ΣΕΪΝΤΑΝΑΓΙΑ) ΣΥΡΙΑΣ: Το Μοναστήρι της Παναγίας Σαϊνδανάγια ή Σεϊντανάγια,χτίστηκε το 547 μ.Χ. από τον ευσεβή Αυτοκράτορα Ιουστινιανό, όταν στρατοπέδευσε στην περιοχή προετοιμαζόμενος να πολεμήσει τους Πέρσες. Τότε και ενώ διψασμένος στρατός μας είχε ξεμείνει από νερό ευρισκόμενος σε απελπιστική θέση, ο Αυτοκράτοράς μας βλέπει ξαφνικά ένα ελάφι να ανεβαίνει σε ένα ψηλό λόφο και τρέχει να το κυνηγήσει! Σαν έφτασε στην κορυφή, είδε έκπληκτος άφθονο γλυκό, πόσιμο νερό, ενώ στη θέση του ελαφιού φάνηκε μέσα σε λαμπρό φως η Παναγιά και ακούστηκε η φωνή της, που του ζητούσε να χτίσει εκεί επάνω, μια Εκκλησία προς τιμήν της! Και έτσι, ο βασιλιάς μας έδωσε αμέσως εντολή να σχεδιάσουν το Ναό οι αρχιτέκτονες. Όμως ο καιρός περνούσε και εκείνοιδεν μπορούσαν να καταλήξουν στο σχέδιο. Τότε εμφανίστηκε πάλι η Παναγία, αυτή τη φορά στον ύπνο του Ιουστινιανού και του έδειξε το σχέδιο του Μοναστηριού της, λέγοντας πως εκείνη θα ήταν η προστάτιδά του! Με εκείνο το σχεδίο χτίστηκε τελικά από τον Ιουστινιανό το καστρομονάστηρο της Παναγιάς στη Σεϊντανάγια της Συρίας! Η Ορθόδοξη αυτή Μονή της Συρίας είναι γυναικείο Μοναστήρι, που εορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου, κατά το Γενέθλιον της Θεοτόκου! Σεϊντανάγια δε, θα πει “Δέσποινα”!
Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ: Η θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς – El Chagoura όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι, που σημαίνει «η διάσημη», έργο του Ευαγγελιστού Λουκά, ήρθε εδώ πολλά χρόνια αφότου κατασκευάστηκε η Μονή από τον Ιουστινιανό. Συγκεκριμένα, προς το τέλος του όγδοου αιώνα, κάποιος Έλληνας μοναχός ονόματι Θεόδωρος, στο ταξίδι του προς τους Αγίους Τόπους, σταμάτησε για ανάπαυση στη Μονή. Φεύγοντας για Ιεροσόλυμα, η σεβαστή Ηγουμένη της Σεϊντανάγια του ζήτησε να αγοράσει από εκεί κάποια συγκεκριμένη πολύτιμη και λεπτή, μικρή εικόνα της Θεοτόκου! Ο Μοναχός όμως ξέχασε το ζήτημα και αφού προσκύνησε στους Αγίους Τόπους, ξεκίνησε να γυρίσει πίσω. Όμως δεν είχε φύγει μακριά, όταν απότομα τον σταμάτησε μια άγνωστη φωνή λέγοντάς του: “Μήπως έχεις ξεχάσει κάτι στην Ιερουσαλήμ; Αυτό που σου ζήτησε η Ηγουμένη;”! Ο Μοναχός επέστρεψε τότε αμέσως στα Ιεροσόλυμα και βρήκε την όμορφη Εικόνα του Θεοτόκου που του παρήγγειλε η Ηγουμένη του Μοναστηριού και την αγόρασε! Κατά τη διάρκεια δε του ταξιδιού πίσω στη Μονή, έμεινε κατάπληκτος από τα θαύματα που γινόταν μέσω της Εικόνας! Διότι ενώ τη μια φορά τους επιτέθηκαν αδίστακτοι ληστές και την άλλη άγρια κτήνη, ο Θεόδωρος κράτησε με δέος τη συγκεκριμένη Εικόνα της Παναγίας προσευχόμενος στη Χάρη της και ω του θαύματος, σώθηκαν δυο φορές ο ίδιος και το καραβάνι από τρομερό κίνδυνο! Έκτοτε, η ιερή Εικόνα έχει παραμείνει στη Μονή, όπου καταφθάνουν χιλιάδες προσκυνητές από όλη την Ανατολή και τη Δύση! Αναμεσά τους και εκατοντάδες Μουσουλμάνοι, που προστρέχουν σε κάθε ανάγκη στη χάρη της Θεοτόκου και ομολογούν οι ίδιοι και εγγράφως τα αμέτρητα θαύματά της.