Γιάννης Μπουτάρης: Το Ισλάμ είναι θρησκεία αγάπης – Το σωστό είναι να γίνει το τζαμί

Ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε σε σπουδαστές δημοσιογραφίας στη Θεσσαλονίκη και απάντησε σε μια σειρά απο ερωτήσεις που του απεύθυναν οι μαθητές .
Αρκετές ερωτήσεις προσέγγισαν τα ζητήματα με τη Τουρκία και τις απόψεις που έχει για τη χώρα αυτή ο κ. Μπουτάρης.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε «η Τουρκία αποτελεί ένα κράτος που έχει επεκτατικές βλέψεις και τάσεις» και οτι «Είναι αδηφάγοι και εξαρτάται από εμάς το να τους κόψουμε το βήχα» και στη συνέχεια απάντησε σχετικά με τη μουσουλμανική θρησκεία «είναι μια εξέλιξη της χριστιανικής, που απευθύνεται σε άλλου τύπου κόσμο. Παράλληλα είναι θρησκεία αγάπης και ειρήνης, σας προτείνω να διαβάσετε για αυτήν.»
Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε και στο θέμα ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους στη Θεσσαλονίκη «Εάν έρθει η μουσουλμανική κοινότητα και μας πει ότι έχουν οικόπεδο και θέλουν να χτίσουν τζαμί εκεί, θα ρωτήσουν την πολεοδομία. Εάν έχουν και τις απαραίτητες άδειες να το κάνουν, δεν έχουμε πρόβλημα. Εμείς δεν ανακατευόμαστε εδώ καθόλου, ούτε δίνουμε λεφτά ούτε μπορούμε να αρνηθούμε, αν έχουν εγκεκριμένη άδεια από το κράτος» και επεσήμανε «»Η εκκλησία. αν είναι σοβαρή θα πει κάντε το».
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=wiu9PBB8L64]
Συναντήθηκε με τον τούρκο υπουργό υγείας
Μπουτάρης: «Ντροπή που δεν υπάρχει ανοιχτό τζαμί στη Θεσσαλονίκη»
Πηγή seleo.gr & protothema 23/07/2014
Στις προθέσεις του να γίνουν μουσεία ισλαμικής τέχνης το Αλατζά Ιμαρέτ και το Γενί Τζαμί –  Ο Τούρκος υπ. Υγείας κάλεσε τους Έλληνες γιατρούς να πάνε στην Τουρκία για να κάνουν την ειδικότητά τους
Σε εκδήλωση μαζί με τον τούρκο υπουργό υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τη σχέση της πόλης με την Τουρκία.
Συγκεκριμένα στη συζήτηση που έγινε μεταξύ τους, ο δήμαρχος ανέφερε ότι είναι «ντροπή που δεν υπάρχει κάποιο ανοιχτό τζαμί στη Θεσσαλονίκη», ενώ αργότερα πρόσθεσε πως είναι στις προθέσεις του να γίνουν μουσεία ισλαμικής τέχνης το Αλατζά Ιμαρέτ και το Γενί Τζαμί.
«Οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας, ενώ οι Ευρωπαίοι είναι συνεταίροι μας», προσέθεσε ο κ. Μπουτάρης, ενώ σε αντίθεση με τον μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος υποστήριξε την ίδρυση τμήματος ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ.
Από τη μεριά του, ο Τούρκος υπουργός κάλεσε τους Έλληνες γιατρούς να πάνε στην Τουρκία για να κάνουν την ειδικότητά τους και να επανδρώσουν τα τούρκικα νοσοκομεία. Επίσης έκανε επίσημη πρόσκληση στον Γιάννη Μπουτάρη να επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη και να γνωρίσει τον πρωθυπουργό και να φάνε μαζί στον Βόσπορο. Πριν από αυτό ωστόσο, έκανε μια μικρή παρατήρηση στον δήμαρχο χαριτολογώντας, λέγοντας του πως μυρίζει έντονα τσιγάρο!
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ

«Σκοτώστε τους εχθρούς σας παντού όπου τους βρίσκετε…κολυμπείστε μέσα στο αίμα τους» (κορανιακή αναφορά)
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης μιλώντας σε σπουδαστές δημοοσιογραφίας στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η μουσουλμανική θρησκεία είναι μια εξέλιξη της χριστιανικής, που απευθύνεται σε άλλου τύπου κόσμο.  Παράλληλα είναι θρησκεία αγάπης και ειρήνης, σας προτείνω να διαβάσετε γι’ αυτήν».
Βλάσφημη και απαράδεκτη η αναφορά του κ. Μπουτάρη, ότι «η μουσουλμανική θρησκεία είναι μια εξέλιξη της χριστιανικής» καθότι η θησκεία αυτή είναι Χριστομάχος και πρόδρομος του αντιχρίστου σύμφωνα με τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι το Ισλάμ είναι θρησκεία αγάπης. Το κοράνι αναμφισβήτητα γέμει βιαιοτήτων.   Καθημερινά δεν γινόμαστε μάρτυρες από το πλήθος των απάνθρωπων εγληματικών ενεργειών των τζιχαντιστών σε βάρος Χριστιανών και όχι μόνο.  Από πού αντλούν την ‘’ιδεολογική’’ βιαιότητά τους’’;  Από το Ισλάμ φυσικά. Εξάλλου και η ετυμολογία τη λέξης τζιχάτ παραπέμπει στην ισλαμική  φράση «ιερός πόλεμος».  Αυτή είναι θρησκεία αγάπης;
Η  εκτέλεση σε πλατεία της Μοσούλη 13 εφήβων, γιατί έβλεπαν ποδόσφαιρο, από φανατικούς ισλαμιστές είχε γίνει.  Είναι το Ισλάμ θρησλκεία αγάπης;  Η εγκληματική ενέργεια των τζιχαντιστών στη Γαλλία φανερώνουν την ισλαμική βαρβαρότητα. Οι  εγκληματικές ενέργειες των τζιχαντιστών στη Συρία, την Αίγυπτο το Ιράκ κλπ.  τι φανερώνουν;
Το κοράνι γέμει αναμφισβήτητα βιαιοτήτων.   Είναι παράδειγμα ‘’τρόπου έκφρασης’’ ή απάνθρωπη και βίαιη κορανιακή προτροπή «Σκοτώστε τους εχθρούς σας παντού όπου τους βρίσκετε…κολυμπείστε μέσα στο αίμα τους.  Αυτή είναι η ανταμοιβή που χρωστάτε στους απίστους»;  Τρόποι έκφρασης ή απάνθρωποι και βίαιοι τρόποι έκφρασης;  Αυτή είναι θρησκεία αγάπης;
Τα περί ‘’ιερού’’ (ανίερου) πολέμου με βάση τις κορανιακές προτροπές τι καταδεικνύουν;   Ιδού κάποιες από αυτές : «Εκείνοι που βαδίζουν για τη μάχη θα έχουν δοξασμένη τύχη», «Σας δίνουμε απόλυτη εξουσία απέναντί τους», «Εκείνοι που θυσιάζουν την εγκόσμια ζωή τους στη μελλοντική, μπαίνουν κάτω από τις σημαίες του Αλλάχ και είτε πέφτουν πολεμώντας, είτε νικούν θα πάρουν τη δοξασμένη ανταμοιβή τους».  Αυτή είναι θρησκεία αγάπης;
Αρκεί μόνο να ανατρέξει στη βίαιη μεταχείριση των γυναικών που το ανίερο κοράνι  προτρέπει και θα αντιληφθεί την φρικαλέα κορανιακή πραγματικότητα. Είναι το Ισλάμ θρησκεία αγάπης; 
Θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφερθεί το γεγονός της ύπαρξης πολλών μεταφράσεων του κορανίου αλλά και τις προσπάθειας εξωραϊσμού του κορανίου, για να ‘’φαίνεται’’  λιγότερη βία.  Αυτό φυσικά γίνεται στις μεταφράσεις του κορανίου μετά το 1980.
Από πού έλκουν οι εγκληματικώς αυτοκτονούντες τζιχαντιστές το θράσος των ενεργειών τους;  Iδού τι λέει τι ανίερο κοράνι  : «Αν τους ορίζαμε την αυτοχειρία ή την εγκατάλειψη των κτημάτων τους, λίγοι από αυτούς θα το έκαναν.  Ωστόσο, εκτελώντας τη θέληση του Αλλάχ θα ήταν προς όφελός τους και η πίστη τους θα στερεωνόταν».