Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αυγούστου του Ναού μας.Νηστεία Αυγούστου 2015.

Α) Εσπερινός: 7 μ.μ.

Όρθρος: 7 π.μ.

Β) ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ θα τελέσουμε:

1.Κάθε Σάββατο.

2.Κάθε Κυριακή.

3.Πέμπτη 6 Αυγούστου(Μεταμόρφωση του Σωτήρος)

4.Τρίτη 11 Αυγούστου(Ανάμνηση θαύματος αγίου Σπυρίδωνος)

5.Πέμπτη 27 Αυγούστου(Αγίου Φανουρίου),στο παρεκκλήσιο του αγίου Βησσαρίωνος.

6.Δευτέρα 31 Αυγούστου(Κατάθεση Τιμίας Ζώνης ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)

Γ) ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

Όπως κάθε χρόνο θα ψαλλούν και φέτος στο Ναό μας (όπως σε όλη την Ορθοδοξία) οι Παρακλητικοί Κανόνες στην ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ,από 1 ως 13 Αυγούστου,μαζί με την ακολουθία του Εσπερινού,στις 7 μ.μ.,ως εξής:

-2, 4, 6, 9, 11, 13, ο Μέγας Παρακλητικός Κανόνας.

-3, 7, 10, 12, ο Μικρός Παρακλητικός Κανόνας.

(Την Πέμπτη 13 Αυγούστου θα ψαλλεί η τελευταία Παράκληση στις 8.30 μ.μ. και αμέσως  μετά θα τελέσουμε ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ)

Δ) ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ για τα προεόρτια της εορτής της Κοιμήσεως της Παναγίας:

Την προπαραμονή του Δεκαπενταύγουστου,την Πέμπττη 13 Αυγούστου 2015 στις 8.30 το βράδυ,θα ψαλεί η τελευταία παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου και στις 9.30 το βράδυ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία κατά το ιεροσολυμίτικο τυπικό.Η Αγρυπνία,στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης,κ.ΙΓΝΑΤΙΟΣ,περιλαμβάνει τον προεόρτιο Εσπερινό της Παναγίας μετά λιτής,αρτοκλασίας και λιτανεύσεως του ιερού Σκηνώματος της Υπερευλογημένης Θεοτόκου,καθώς και τις τρεις στάσεις των ΕΓΚΩΜΙΩΝ,τα Θεομητορικά Ευλογητάρια και τα αφιερωμένα στην εορτή Εξαποστειλάρια ΄΄Απόστολοι εκ περάτων…΄΄. Η Αγρυπνία θα τελειώσει περίπου στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα και φυσικά οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Ε) ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ:

Στις 27 Αυγούστου η αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του αγ.μάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού και πανηγυρίζει το εκκλησάκι του αγ.Βησσαρίωνος στην πλατεία Λαού,όπου φυλάσσεται η παλαιά θαυματουργή εικόνα του Αγίου,σύμφωνα με το πρόγραμμα:

-Την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 7.30μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας.

-Την Πέμπτη 27 Αυγούστου 7.15 ως 9.30 το πρωί θα τελεστεί ο Εόρτιος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία,στο τέλος της οποίας θα διαβαστούν τα Κόλλυβα του Αγίου.

-Την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα θα ψαλούν ο μεθέορτος Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανόνας του αγ.Φανουρίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες θα διαβαστεί και η ευχή του αγίου Φανουρίου.

ΣΤ) ΝΗΣΤΕΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015.

-Από 1 ως 14 Αυγούστου έχουμε την αυστηρή νηστεία του Δεκαπενταύγουστου,στα πλαίσια της προετοιμασίας μας για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.Κατά την περίοδο αυτή από Δευτέρα ως Παρασκευή έχουμε ξηροφαγία(τρώμε αλάδωτα),εκτός από την 6η Αυγούστου που έχουμε κατάλυση ιχθύος.Τα Σαββατοκύριακα έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.

-Από 15 ως 31 Αυγούστου δεν έχουμε νηστεία,εκτός από Τετάρτες και Παρασκευές που έχουμε ξηροφαγία και το Σάββατο 29 Αυγούστου(Αποκεφάλιση Τιμίου Προδρόμου) που έχουμε κατάλυση μόνο οίνου και ελαίου.