Μέχρι και ‘’ολιστικές διακοπές’’ πραγματοποιούν, όπου στο πρόγραμμά των περιλαμβάνεται η γιόγκα, ο διαλογισμός κλπ.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ, ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ, Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΚΛΠ
(Ενός κακού μύρια έπονται)
Στη βορειοδυτική Κέρκυρα πραγματοποιούνται ‘’ολιστικές διακοπές’’, όπου προβάλλεται και η ομοιοπαθητική, η γιόγκα, ο διαλογισμός, η σωμακρόαση  κλπ.  Εκεί  γύρω από τις παραλίες του Αρίλλα και του Αγίου Στεφάνου πραγματοποιούνται τα εναλλακτικά ατοπήματα.  Αποτελεί δηλαδή ένα ολοκληρωμένο εναλλακτικό πρόγραμμα.
Ομιλούν για θετική ενέργεια του νησιού για να προβάλουν τις ‘’ολιστικές διακοπές’’.   Προβάλλουν διαλογισμό με το ηλιοβασίλεμα διαλογισμό στη θάλασσα κλπ.
Στους Μαγουλάδες της Κέρκυρας (οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των ‘’ολιστικών’’ διακοπών) μέχρι και Bouddha Hall υπάρχει για τις εκδηλώσεις αυτές.  Σε κάποια από τα κέντρα θα συναντήσει κανείς και αγάλματα του Βούδα. 
Ο τέλειος τρόπος να λησμονήσεις τον Θεό σε τέτοια προγράμματα.  Πως είναι δυνατό να αδιαφορούμε για τους Χριστιανούς που καταφεύγουν στους εναλλακτικούς δρόμους και περιπλέκονται σε πάμπολλους ατραπούς;  Ανυποψίαστοι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι εγκλωβίζονται σε τέτοιους εναλλακτικούς πλοκάμους.
Στη νεότερη Ιστορία της Κύπρου του 18ου αιώνα και αρχές του 19ου αιώνα, έχουν καταγραφεί μαρτυρίες των απλών και πάμπτωχων ανθρώπων των ορεινών χωριών αλλά και της υπαίθρου, που αναφέρουν ότι στην τόση φτώχια και ανέχεια, όταν ήταν άρρωστοι και δεν υπήρχε η δυνατότητα να πάνε σε γιατρό, κατέφευγαν στον Θεό.
Αυτό σε αντίθεση με το ολίσθημα κάποιων ανθρώπων του 21ου αιώνα, που ενώ υπάρχει η  δυνατότητα να πάνε σε γιατρό, καταφεύγουν στην απόλυτη ‘’εναλλακτική λησμοσύνη’’ του Θεού. 
Σημείωση – Όπως παρατηρούμε  η επικινδυνότητα της ‘’ολιστικής ‘’ στην πνευματική ζωή του Χριστιανού  επαυξάνεται με τα επιπρόσθετα εναλλακτικά ολισθήματα της Νέας Εποχής που καραδοκούν. Με την ευκαιρία αυτή παρακαλέσουμε και πάλι τους αναρτήσαντες στην Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, τη συνέντευξη που περιλαμβάνει την  ‘’αντιπρόταση’’  της εναλλακτικής ολιστικής πλάνης,  να αποσύρουν το σημείο τούτο.