ΛΗΞΗ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΚΗΡΥΓΜΑΤΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 15

ΛΑΡΙΣΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΑΠΟ Ι.Μ. ΣΤΑΓΙΑΔΩΝ:

¨ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΘΑΥΜΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΕΥΣΑΝΤΩΝ-ΓΙΝΑΜΕ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΣΜΟ-ΠΟΤΙΣΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΔΩΡ ΤΟ ΖΩΝ-ΖΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ!¨

Με την συμμετοχή χιλιάδων αυτή την φορά πιστών-ακροατών του λόγου του Θεού έλαβε χώρα η λήξη των ομιλιών και των εσπερινών κηρυγμάτων της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, το απόγευμα της Τρίτης 12 Μαΐου 2015  στην ορεινή και πανέμορφη Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σταγιάδων.

Πολλοί Λαρισαίοι ξεκίνησαν την ημέρα αυτή γεμάτοι χαρά και αγαλλίαση και με ιδιαίτερη ευλάβεια έφτασαν στις Σταγιάδες, όπου  προσκύνησαν στο παλαιό χιλιόχρονο αυτό Μοναστήρι  την θαυματουργή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου. 

Τον Σεβασμιώτατο και τους πιστούς ακροατές του λόγου του Θεού υποδέχθηκαν με πολλή αγάπη  η Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Παρθενία, Λαρισαία στην καταγωγή, μαζί με την εν Χριστώ τιμία συνοδεία της.

Μετά το ιερό προσκύνημα και τον πανηγυρικό Αναστάσιμο Αρχιερατικό Εσπερινό, Ιερείς και πιστοί Χριστιανοί εξήλθαν λιτανευτικά στον αυλόγυρο της Ιεράς Μονής και άκουσαν από τα χείλη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου την καταληκτήριο ομιλία του, στην οποία αφού ευχαρίστησε τον Σεπτό Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.Σεραφείμ, για την ευλογία του να τελεσθεί η λήξη των εσπερινών κηρυγμάτων στην Ιερά του Μονή καθώς και την Γερόντισσα Παρθενία με τις αδελφές, που εκοπίασαν πολύ για την όμορφη αυτή βραδυά, έκανε λόγο για την μεγάλη ευλογία που απεκόμισαν οι πιστοί χριστιανοί, τα τακτικά μέλη των φετινών εσπερινών κηρυγμάτων, αλλά και οι ομιλητές οι ίδιοι από τα 28 κεφάλαια των Πράξεων των Αποστόλων.

¨Ευχαριστούμε τον Θεό, τόνισε ο Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος, που μας επέτρεψε να ποτισθούμε από το ύδωρ το ζων, που μας προσέφερε ο Ευαγγελιστής Λουκάς, να πληροφορηθούμε από τον Πραξαπόστολο, ό,τι κι ο Κράτιστος Θεόφιλος, να ζήσουμε μέσα στους θόλους των Εκκλησιών μας, την ζωή της πρώτης Εκκλησίας,να χαρούμε την Ανάσταση του Κυρίου και να αναφερθούμε εκτενώς στην βασιλεία του Θεού. Τον ευγνωμονούμε που μαζί με το πλήθος των πιστευσάντων, ενισχύσαμε την πίστη μας, είδαμε το θαύμα της Πεντηκοστής και την διασπορά των Αποστόλων και μπορούμε τώρα με την ορθόδοξη  ζωή και την ζέουσα καρδία μας να γίνουμε οι κήρυκες της αληθείας. Αυτό  εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, να επιτύχουμε όλοι και αυτό να πράτουμε μέχρι την τελευταία μας αναπνοή, τόνισε ο Σεβασμιώτατος κ.Ιγνάτιος.¨