Εκδηλώσεις για τα 50 Χρόνια από τα εγκαίνια του Ναού μας(1965-2015).-ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ 20/4 ΣΤΙΣ 7.ΟΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΟΓΟΥ

3

ΤΑ ΑΧΡΑΝΤΑ ΠΑΘΗ

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ

ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ 

Μεγαλοπρεπώς ετοιμάζεται η Λάρισα να υποδεχθεί την ιερά λειψανοθήκη με τα άχραντα πάθη του Κυρίου την Δευτέρα του Θωμά 20 Απριλίου 2015 στις 7 το απόγευμα στην πλατεία αλόγου, κάτω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Τα “Άχραντα πάθη ” φυλάσσονται μέσα σε υστεροβυζαντινό ιερό κιβώτιο που περιέχει μεγάλο τεμάχιο τιμίου Ξύλου, τεμάχιο από τον ακάνθινο στέφανο του Χριστού, κομμάτια από την ιερά Χλαμύδα και τον ιερό σπόγγο και λαξευμένο μάρμαρο από τον Πανάγιο Τάφο. Τα φυλασσόμενα έως τις μέρες μας Άχραντα Άγια Πάθη αποτελούν δώρο των Θωμά και Δημητρίου Παλαιολόγων προς τον κτήτορα της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγίου και συγγενή τους, Όσιο Λεόντιο. Της υποδοχής των “Αχράντων Παθών του Κυρίου μας” θα ηγηθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού συμπροσευχομένων. Θα ακολουθήσει Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου καθώς και πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις, παρακλήσεις, ιερές αγρυπνίες και παννυχίδες έως και το Σάββατο 24 Απριλίου το πρωί, οπότε και θα αναχωρήσουν για την Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αιγίου. Τα “Άχραντα Πάθη” έρχονται στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου προς πνευματική ενίσχυση των πιστών και εν όψει των εορτασμών για τα πενήντα χρόνια από τα Εγκαίνια του νέου μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού του Αγίου Αχιλλίου. Καλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί να συμμετάσχουν στην ιερά υποδοχή των “Αχράντων Παθών” του Κυρίου μας!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

-ΔΕΥΤΕΡΑ 20 Απριλίου, 7μ.μ. Υποδοχή στην Πλατεία Αλόγου από τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό με επικεφαλής τον Σεβ.Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ.ΙΓΝΑΤΙΟ,ο οποίος λιτανευτικά θα μεταφέρει τα ΄΄Αχραντα Πάθη΄΄ στο Ναό μας και θα ακολουθήσει Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

-ΤΡΙΤΗ 21 Απριλίου, 7-9.30 π.μ. Όρθρος και Θ.Λειτουργία.

-ΤΡΙΤΗ 21 Απριλίου, 12μ. Παράκληση των ΄΄Αχράντων Παθών΄΄

-ΤΡΙΤΗ 21 Απριλίου, 6.30μ.μ. Μέγας Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ρώσου.

-ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Απριλίου, 7-9.30π.μ. Όρθρος και Θ.Λειτουργία.

-ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Απριλίου, 12μ. Παράκληση των ΄΄Αχράντων Παθών΄΄

-ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Απριλίου, 6.30μ.μ. Μέγας Εσπερινός Αγίου Γεωργίου και Χαιρετισμοί ΄΄Αχράντων Παθών΄΄

-ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Απριλίου, 9μ.μ. ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ (Μικρό Απόδειπνο με          Χαιρετισμούς, Όρθρος και Θ.Λειτουργία)

-ΠΕΜΠΤΗ 23 Απριλίου, 7-10π.μ. Όρθρος και Θ.Λειτουργία.

-ΠΕΜΠΤΗ 23 Απριλίου, 12μ. Παράκληση των ΄΄Αχράντων Παθών΄΄

-ΠΕΜΠΤΗ 23 Απριλίου, 6μ.μ. ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ

-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Απριλίου, 7-9.30π.μ. Όρθρος και Θ.Λειτουργία.

-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Απριλίου, 12μ. Παράκληση των ΄΄Αχράντων Παθών΄΄

-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Απριλίου, 8μ.μ. ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ (Μικρό Απόδειπνο με Χαιρετισμούς,Εσπερινός,Όρθρος και Θ.Λειτουργία)

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΡΥΠΝΙΑΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΄΄ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΠΑΘΩΝ΄΄ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥΣ