Γιορτή για τη Μητέρα στα Κατηχητικά της ενορίας μας.

Μια όμορφη γιορτούλα αφιερωμένη στη Μητέρα πραγματοποίησαν τα Κατηχητικά Σχολεία της ενορίας μας, μέσα στην ατμόσφαιρα της εκκλησιαστικής εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου μας. Με ποιήματα, ύμνους, τραγούδια, ταμπλώ, πεζά κείμενα και ηλεκτρονικά μέσα τα κατηχητόπουλα του Ναού μας, με την καθοδήγηση των φιλότιμων κατηχητών τους, τίμησαν στο πρόσωπο της Παναγίας την Ελληνίδα Χριστιανή Μάνα, η οποία στις δύσκολες μέρες μας δίνει το δικό της αγώνα μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία. Τα νειάτα μας, με τον δικό τους παιδικό και αυθόρμητο τρόπο, διασάλπισαν ότι η μάνα είναι το ιερώτερο και γλυκύτερο πρόσωπο επί της γης και της αξίζει αγάπη και κάθε τιμή και θυσία.

Η κατηχήτρια του Μέσου Κατηχητικού, κ. Αντωνία Παπαγγελή, μίλησε από καρδιάς για το ρόλο της μητέρας στην ανατροφή των παιδιών και παρουσίασε το διαχρονικό πρότυπο μάνας, την Υπεραγία Θεοτόκο, τη μάνα Θεού και ανθρώπων, καθώς και τις άγιες μητέρες των τριών Ιεραρχών, την Εμμέλεια, τη Νόννα και την Ανθούσα.

Στο τέλος της γιορτής, ο κατηχητής του Ανώτερου Κατηχητικού, κ.Κωνσταντίνος Τσιουμπέκας, παρουσίασε βιντεάκι, στο οποίο κάθε παιδί ξεχωριστά έστελνε το δικό του μήνυμα στη μαμά του. Ήταν αλήθεια κάτι πρωτότυπο και συγκινητικό!

Την παρουσίαση της γιορτής έκανε η κατηχήτρια του Κατώτερου Κατηχητικού, κ.Δήμητρα Δρομπίλα, ενώ το συντονισμό της χορωδίας και των απαγγελιών είχαν οι Κατηχήτριες του τμήματος προσχολικής ηλικίας, πρεσβυτέρα Νικολέτα Γιανναρού-Κωνσταντάκου και κ. Βασιλική Καλύβα, καθώς και του Μέσου Κατηχητικού, κ. Φανή Σαμαρά.

Στη γιορτή παρευρέθηκαν ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, π. Αχίλλιος, που απηύθυνε χαιρετισμό και προέτρεψε τα παιδιά να αγαπούν τις μητέρες τους, οι Πατέρες του Ναού, γονείς και συγγενείς των παιδιών. Ο π. Ραφαήλ συνεχάρηκε τους συντελεστές της εκδήλωσης και ευχαρίστησε τους γονείς που ανατρέφουν τα βλαστάρια τους μέσα στην Εκκλησία, με τα νάματα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης. Τους συμβούλευσε δε, να ακολουθούν στην ανατροφή των παιδιών τους την Ευαγγελική διδασκαλία και τους βίους των αγίων.

Στο κλείσιμο της μικρής αυτής γιορτής τα παιδιά χάρισαν στις μαμάδες τους όμορφες χειροτεχνίες που έφτιαξαν με τις Κατηχήτριές τους:κορνίζες με τη φωτογραφία της μαμάς τα μικρότερα και κορνίζες πήλινες με την εικόνα της Παναγίας τα μεγαλύτερα.

Ήταν μια αξιέπαινη προσπάθεια που προκάλεσε ενθουσιασμό, συγκίνηση και έντονο προβληματισμό σε όλους τους παρευρισκόμενους.