evaggelio

Ο Ιησούς προειδοποίησε ότι στους έσχατους καιρούς θα εμφανιστούν ψευδόχριστοι, που θα μεταμφιέζονται ως Μεσσίες και θα υποστηρίζουν ότι είναι ο σωτήρας του κόσμου.

Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Και απαντώντας ο Ιησούς τους είπε: Βλέπετε μήπως κάποιος σας πλανήσει· επειδή θα έρθουν πολλοί στο όνομά μου λέγοντας: Εγώ είμαι ο Χριστός· και θα πλανήσουν πολλούς.” (Ματθαίος 24:4 & 5)

Στην Καινή Διαθήκη, στα αρχαία Ελληνικά χρησιμοποιείται η λέξη “ο Χριστός”, η ίδια λέξη χρησιμοποιείται και στην Παλαιά Διαθήκη στα Εβραϊκά και είναι “Mashiach”, που σημαίνει “Μεσσίας”.

Η κυριολεκτική σημασία και στα Ελληνικά και στα Εβραϊκά είναι “αυτός που έχει το χρίσμα”. Είναι ο τίτλος και η ταυτότητα που ο Ιησούς αναγνώρισε κατά τη διάρκεια της δράσης Του στην Παλαιστίνη. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Η γυναίκα λέει σ’ αυτόν: Ξέρω ότι έρχεται ο Μεσσίας, αυτός που λέγεται Χριστός· όταν έρθει εκείνος, θα μας τα αναγγείλει όλα. Ο Ιησούς λέει σ’ αυτήν: Εγώ είμαι, αυτός που σου μιλάει.” (Ιωάννης 4: 25 & 26)

Λίγο πριν από τη σταύρωσή Του, ο Ιησούς έδωσε τη μεγάλη προφητική ομιλία του σχετικά με τα συνταρακτικά γεγονότα που θα συνέβαιναν στους έσχατους καιρούς, ακριβώς πριν από τη Δευτέρα Παρουσία Του. Όπως καταγράφεται στον Ματθαίο (24: 23 – 26), ο Ιησούς προειδοποίησε: “Τότε, αν κάποιος σας πει: Να, εδώ είναι ο Χριστός ή εδώ μην πιστέψετε. Επειδή θα σηκωθούν ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες και θα δείξουν μεγάλα σημεία και τέρατα, ώστε να πλανήσουν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς. Να, σας τα προείπα. Αν, λοιπόν, σας πουν: Να, είναι στην έρημο, μην βγείτε. Να, στα εσωτερικά δωμάτια, μην πιστέψετε.”

Ο Ιησούς υπογράμμισε ότι οι ψευδόχριστοι θα πραγματοποιήσουν σημεία και τέρατα και θα εξαπατήσουν πολλούς. Πολλοί Χριστιανοί σκέφτονται ότι εφ’ όσον πιστεύουν στον Ιησού Χριστό, θα προστατευθούν από την εξαπάτηση των έσχατων καιρών. Εντούτοις, η εξαπάτηση πολλαπλασιάζεται εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχουν στην πράξη δύο προσωπικότητες που δηλώνουν ότι είναι ο Χριστός, όχι μόνο ένας. Μερικοί άνθρωποι εξαπατούνται, ώστε να ακολουθήσουν τον ψεύτικο Ιησού.

Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Φοβάμαι, όμως, μήπως, όπως το φίδι με την πανουργία του εξαπάτησε την Εύα, διαφθαρεί έτσι ο νους σας, ξεπέφτοντας από την απλότητα που υπάρχει στον Χριστό. Επειδή, αν αυτός που έρχεται, κηρύττει σε σας έναν άλλον Ιησού που εμείς δεν κηρύξαμε, ή λαμβάνετε ένα άλλο πνεύμα, που δεν λάβατε, ή ένα άλλο ευαγγέλιο, που δεν δεχτήκατε, καλώς θα τον υποφέρατε.” (Επιστολή προς Κορινθίους Β΄ 11:3 & 4)

Ο απόστολος Παύλος μιλά εδώ στους Χριστιανούς της εκκλησίας των πρώτων χρόνων. Τους προειδοποιεί σχετικά με τους ψευδοαπόστολους που κήρυσσαν για τον Ιησού που δεν είναι ο πραγματικός Ιησούς της Αγίας Γραφής. Αυτός ο άλλος Ιησούς είναι ο πλαστός Ιησούς, μια δημιουργία της αλλοιωμένης φαντασίας και της λανθασμένης σκέψης των ψευδοαποστόλων. Το ευαγγέλιο που συνδέεται με αυτόν τον άλλο Ιησού είναι ένα διαφορετικό Ευαγγέλιο· δεν είναι το Ευαγγέλιο της Αγίας Γραφής και κηρύσσεται από τους αληθινούς αποστόλους. Επιπλέον, αυτό το ψεύτικο ευαγγέλιο συνοδεύεται από μια ενδυνάμωση του πνεύματος, αλλά είναι ένα πλαστό πνεύμα, δεν είναι το Άγιο Πνεύμα της Τριάδας.

Ποιον υπηρετούν πραγματικά οι οπαδοί του άλλου Ιησού; Η απάντηση βρίσκεται στην Επιστολή προς Κορινθίους Β΄ (11: 13 – 15): “επειδή, οι άνθρωποι αυτού του είδους είναι ψευδαπόστολοι, δόλιοι εργάτες που μετασχηματίζονται σε αποστόλους του Χριστού. Και δεν είναι τίποτε το θαυμαστό· επειδή ο ίδιος ο σατανάς μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός. Δεν είναι λοιπόν μεγάλο αν και οι διάκονοί του μετασχηματίζονται σε διακόνους της δικαιοσύνης· που το τέλος τους θα είναι σύμφωνα με τα έργα τους. “Ο “άλλος Ιησούς” είναι ο πλαστός Ιησούς, που τον επινόησε ο Σατανάς, ο ψεύτικος Ιησούς που μπορεί ακόμη και να μεταμφιεστεί σε άγγελο του φωτός.

Ακριβώς πριν από την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας του Ιησού, πρόκειται να εμφανιστεί φανερά στη γη ένας σπουδαίος ψευδόχριστος. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Ας μην σας εξαπατήσει κάποιος με κανέναν τρόπο· επειδή δεν θα έρθει εκείνη η ημέρα, αν πρώτα δεν έρθει η αποστασία και αποκαλυφθεί ο άνθρωπος της αμαρτίας, ο γιος της απωλείας, αυτός που θα αντιτάσσεται και θα υπερυψώνει τον εαυτό του ενάντια σε κάθε έναν που λέγεται θεός ή σέβασμα, ώστε να καθίσει στον ναό του Θεού ως Θεός.” (Επιστολή προς Θεσσαλονικείς Β΄ 2: 3 & 4).

Σε αυτήν την σημαντική προφητεία των γεγονότων των εσχάτων καιρών, η Αγία Γραφή αναφέρει ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια εξέγερση, μια αποστασία, μια μεγάλη απομάκρυνση από την πίστη. Μαζί με αυτήν την αποστασία, θα εμφανιστεί ο “άνομος”, επίσης γνωστός ως “άνθρωπος της αμαρτίας”, ο Αντίχριστος. Αυτός ο σπουδαίος ψευδόχριστος θα παραστήσει τον Ιησού.

Τι θα συμβεί σε αυτόν τον ψευδόχριστο, και πώς θα τον αναγνωρίσουμε; Στο εδάφιο της Β΄ Επιστολής προς Θεσσαλονικείς (2:8 – 10) διαβάζουμε, “και τότε ο άνομος θα αποκαλυφθεί, τον οποίο ο Κύριος θα τον απολέσει με το πνεύμα του στόματός του και θα τον καταργήσει με την επιφάνεια της παρουσίας του· ο οποίος θα έρθει με ενέργεια του σατανά με κάθε δύναμη ψεύδους και με κάθε απάτη της αδικίας, ανάμεσα σ’ αυτούς που χάνονται· επειδή δεν δέχτηκαν την αγάπη της αλήθειας για να σωθούν.” Οι οπαδοί του ψεύτικου Μεσσία εξαπατούνται, επειδή αρνούνται να αγαπήσουν την αλήθεια του Θεού όπως αποκαλύπτεται στην Αγία Γραφή.

Ο Ιησούς τόνισε ότι δεν είναι αρκετό να ομολογούμε απλά το “όνομα” του Κυρίου προκειμένου να βρεθούμε στην ουράνια βασιλεία. Πρέπει “να πράττουμε” το θέλημα του Πατέρα. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Δεν θα μπει στη βασιλεία των ουρανών καθένας που λέει σε μένα: Κύριε, Κύριε· αλλ’ αυτός που πράττει το θέλημα του Πατέρα μου, ο οποίος είναι στους ουρανούς.” (Ματθαίος 7: 21) Ο Ιησούς δηλώνει επίσης στο εδάφιο Κατά Ιωάννη Ευαγγελίου (6: 40): “Και το θέλημα εκείνου που με απέστειλε είναι τούτο: Καθένας που βλέπει τον Υιό και πιστεύει σ’ αυτόν, να έχει αιώνια ζωή κι εγώ θα τον αναστήσω κατά την έσχατη μέρα.” Επομένως πρέπει να “βλέπουμε τον Υιό”, να προσηλωθούμε στον πραγματικό Ιησού, στη ζωή Του, και να πιστέψουμε στα λόγια που είπε. Ο Ιησούς μας διαβεβαίωσε: “Σας διαβεβαιώνω απόλυτα ότι εκείνος που ακούει τον λόγο μου, και πιστεύει σ’ αυτόν που με απέστειλε, έχει αιώνια ζωή και σε κρίση δεν έρχεται, αλλά έχει ήδη μεταβεί από τον θάνατο στη ζωή.” (Ιωάννης 5: 24)

Τραγικά, οι πλανημένοι «πιστοί» με κάθε ειλικρίνεια θα θεωρούν πως είναι γνήσιοι οπαδοί που ενεργά στο έργο του Χριστού. Ακόμη και προφητείες θα δίνουν στο όνομα του Ιησού, θα εκβάλουν δαιμόνια στο όνομα του Ιησού και θα πραγματοποιούν θαύματα στο όνομά Του. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Πολλοί θα μου πουν κατά την ημέρα εκείνη: Κύριε, Κύριε, δεν προφητεύσαμε στο όνομά σου, και στο όνομά σου εκβάλαμε δαιμόνια, και στο όνομά σου κάναμε πολλά θαύματα; Και τότε θα ομολογήσω σ’ αυτούς: Ότι ποτέ δεν σας γνώρισα· φεύγετε από μένα εσείς που εργάζεστε την ανομία.” (Ματθαίος 7:22 & 23)

Οι οπαδοί του ψευδόχριστου διαπράττουν ανομία. Παραβαίνουν το νόμο του Θεού, δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις εντολές του Ιησού. Αντίθετα, ο Ιησούς δηλώνει στο εδάφιο κατά Ιωάννη Ευαγγελίο (14: 21): “Εκείνος που έχει τις εντολές μου και τις τηρεί, εκείνος είναι που με αγαπάει· κι εκείνος που με αγαπάει, θα αγαπηθεί από τον Πατέρα μου· κι εγώ θα τον αγαπήσω και θα του φανερώσω τον εαυτό μου.”

ΠΗΓΗ: ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ http://www.agioritikovima.gr