Την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014, το Αργος υποδέχθηκε τα Ιερά λείψανα του Αγίου Λουκά, Επισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας, του Ιατρού, το οποίο θα φιλοξενείται για προσκύνηση και ευλογία των πιστών στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου, Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014. Η υποδοχή έγινε στον προαύλιο χώρο του ναού. Το τεμάχιο του Λειψάνου έφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, πλαισιωμένος από Ιερείς της πόλεως.

Στο διάστημα παραμονής του ιερού λειψάνου στον Ιερό Ναό θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες. Μαζί με το λείψανο του Αγίου τέθηκαν προς προσκύνηση και άλλα αντικείμενα που ανήκαν στον Άγιο Λουκά.

Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδος παραβρέθηκαν στην υποδοχή. Ακολούθησε η πρώτη στάση των χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο από τον Μητροπολίτη Αργολίδος.

Κατά την διάρκεια των ακολουθιών ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος προέβει εις χειροθεσία σε πνευματικούς των Ιερέων του Ι. Ναού του Αγίου Πέτρου, των πατέρων Γεώργιο Σελλή (πρόεδρο του ΙΣΚΕ) και Παναγιώτη Κιντή.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος στο τέλος των χαιρετισμών παρουσίασε στους πιστούς ένα παιδί από την Ρωσία το οποίο θαυματουργικά ο Αγιος Λουκάς έκανε καλά το χέρι του μετά από ατύχημα που είχε μικρός.

Πιο συγκεκριμένα το παιδί ήταν πιανίστας από μικρή ηλικία όταν ήταν 10 ετών, του κόπηκαν τα δύο δάχτυλα του δεξιού του χεριού, οι γιατροί δήλωσαν πως δε γίνεται τίποτα και το παιδί δεν θα μπορεί πάλι να παίξει πιάνο, οι γονείς του έμαθαν για τον Άγιο Λουκά και τα θαύματα που έκανε και αμέσως πήγαν με το μικρό στη Συμφερούπολη.

Εκεί στο τάφο του παρακάλεσαν τον Άγιο Λουκά να κάνει καλά το παιδί τους και το θαύμα έγινε μετά από μερικές ημέρες τα δάκτυλα του παιδιού ήταν και πάλι καλά.

Στην υποδοχή των Λειψάνων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλος, ο πολιτευτής Β.Σιδέρης, κα.

ΠΗΓΗ: ΡΟΜΦΑΙΑ http://www.romfea.gr