Σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού μας, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, ημέρα της Υπαπαντής του Κυρίου, συγκεντρώθηκαν τα μέλη των ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ που γίνονται κάθε Τρίτη βράδυ στο παρεκκλήσιο του Ιερού Χρυσοστόμου. Ο π. Ραφαήλ υποδέχτηκε τους νέους, ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι ευλογημένη, γεμάτη πνευματικούς καρπούς και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στις Νεανικές Συνάξεις του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου. Τους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους στην Αγία μας Εκκλησία, που όλοι μαζί έχουν δημιουργήσει μια ωραία πνευματική συντροφιά, καθώς και για την ανταπόκρισή τους στις διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις της ενορίας του αγίου Αχιλλίου. Αναφέρθηκε κυρίως στη δημιουργία του χορευτικού τμήματος, στη ραδιοφωνική εκπομπή ΄΄Ομοθυμαδόν΄΄ κάθε Πέμπτη 8.00 το βράδυ στον Ρ/Σ της Μητρόπολης Λαρίσης 96.3 FM, στη βοήθεια των νέων στα Συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως ΄΄ο Επιούσιος΄΄ και ιδιαίτερα στην ομάδα αγάπης και διακονίας ΄΄ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ΄΄ που δραστηριοποιείται σε κλινικές και κέντρα αποκατάστασης της Λάρισας με τακτικές επισκέψεις υποστήριξης ασθενών και συνοδών. Μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ. Ιγνατίου, ο οποίος δεν κατάφερε να βρίσκεται στην εκδήλωση λόγω των πολλών υποχρεώσεών του.

Στη συνέχεια ο π. Ραφαήλ, συγκινημένος, παρουσίασε τον προσκεκλημένο ομιλητή, Αρχιμ.  Ιωαννίκιο Βαρβαρέλη, προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγ. Σοφίας Λαρίσης και πνευματικό του πατέρα, με θερμούς λόγους αγάπης και ευγνωμοσύνης. Ο π. Ιωαννίκιος με τον άμεσο και γλυκύτατο λόγο του μίλησε για ΄΄ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ΄΄. Παρουσίασε τις εμπειρίες του από τη συναναστροφή του με αγιασμένες μορφές του 20ου αιώνα [π. Αμφιλόχιο Μακρή, π. Φιλόθε ο Ζερβάκο, π. Ιάκωβο Τσαλίκη, Άγιο Πορφύριο Καυσοκαλυβίτη, π. Παϊσιο Αγιορείτη] και εξήγησε πόσο μας ωφελεί η σχέση μας με τον πνευματικό μας πατέρα, δίνοντας ερεθίσματα στους νέους να ξεδιπλώσουν τις δικές τους σκέψεις στο θέμα κι έτσι ακολούθησε μια περιεκτική και ωφέλιμη συζήτηση.

Κατόπιν ο π. Ιωαννίκιος και ο π. Ραφαήλ ευλόγησαν την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα των Νεανικών Συναντήσεων του Ναού μας. Η βραδιά έκλεισε με μουσική και παραδοσιακά τραγούδια από την εκκολαπτόμενη χορωδία των νέων μας υπό τη διεύθυνση του μουσικού και ιεροψάλτη, Αλέξανδρου Κωνσταντίνου, ο οποίος τους συνόδευε με το ΚΑΝΟΝΑΚΙ του, ενώ ο Γιάννης Μπουλασίκης με το δικό του μοναδικό τρόπο απήγγειλε στίχους εμπνευσμένους από το όλο κλίμα των Νεανικών Συναντήσεων του Ναού μας.