Μέσα στην εορταστική περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου, με την ανατολή του νέου έτους, 2014, ο Ναός μας διοργάνωσε εκδρομή για τα μέλη των Νεανικών Συνάξεων της ενορίας μας στην περιοχή των Τρικάλων.

Οι νέοι μας ξεκίνησαν το πρωί με την ομίχλη, με ενθουσιασμό και όρεξη, τραγουδώντας κάλαντα των ημερών.

Πρώτος σταθμός η γυναικεία Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορμπόβου. Εκεί οι νέοι μας προσκύνησαν στο Καθολικό την εφέστιο εικόνα της Παναγίας και την χαριτόβρυτη σιαγόνα του αγίου Βησσαρίωνος, αρχιεπισκόπου Λαρίσης του θαυματουργού, ύστερα από μια σύντομη δέηση που τέλεσε ο π. Ραφαήλ. Οι μοναχές υποδέχτηκαν τους Λαρισαίους προσκυνητές με πολλή χαρά και καταδεκτικότητα και τους παρείχαν άριστη μοναστηριακή φιλοξενία. Στο αρχονταρίκι της Μονής τους κέρασαν το παραδοσιακό καλογερικό κέρασμα, [καφέ, λουκούμι] και διάφορα γλυκίσματα. Οι αδελφές,επίσης, τους μίλησαν για το ιστορικό του μοναστηριού και την καθημερινή τους ζωή.

Κατόπιν οι νέοι μας έψαλλαν παραδοσιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από διάφορα μέρη της πατρίδας μας, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Ακολούθησε μια όμορφη εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των μοναχών και των προσκυνητών πάνω σε πνευματικά θέματα που άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Εφοδιασμένοι πνευματικά οι νέοι μας συνέχισαν την εκδρομή τους κατευθυνόμενοι στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου. Η ομίχλη είχε υποχωρήσει και ο λαμπερός ήλιος άπλωσε τις ακτίνες του αγκαλιάζοντας ζεστά το χειμωνιάτικο τοπίο. Σε όλη τη διαδρομή θαύμαζαν το υπέροχο φυσικό περιβάλλον και τις εναλλαγές του καθώς ανηφόριζαν προς το χιονοδρομικό. Ήταν η κυριαρχία του έλατου που εντυπωσίασε όλους καθώς ανέβαιναν με το τελεφερίκ στο σαλέ για ένα ζεστό ρόφημα. Το σκηνικό συμπλήρωναν οι χιονισμένες κορυφογραμμές των γύρω οροσειρών.Είναι ομολογουμένως ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας!

Επόμενη στάση, το Νεραϊδοχώρι. Ώρα φαγητού! Όλοι μαζί καθίσαμε σε μια παραδοσιακή ταβέρνα και απολαύσαμε εκλεκτά μαγειρευτά φαγητά της περιοχής.

Η μέρα έκλεισε με εσπερινή επίσκεψη στον Μύλο των Ξωτικών, στα Τρίκαλα. Άλλη μια εκδρομή των νέων του Ναού μας είχε τελειώσει!