Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου, την Λάρισα, την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013.

Από τον Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Αχιλλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος κάλεσε τους πιστούς Χριστιανούς να αφήσουν ό,τι ανήκει στον παρόντα κόσμο και να «επαρθούν ενθέως», ώστε να αντικρύσουν «συγκατάβασιν Θεϊκήν άνωθεν εν Βηθλεέμ εμφανώς», όπως τονίζει ο ιερός υμνωδός και ακόμη τους προέτρεψε εν αγάπη πολλή να δώσουν στον Χριστό τόπον εν τω καταλύματι και ιδιαίτερα σήμερα που βγήκε ο Χριστός από την ζωή και την σκέψη των ανθρώπων, να του ανοίξουν εκείνοι τα σπίτια τους και τις καρδιές τους ώστε ερχόμενος, ο αεί ερχόμενος να θρονιαστεί μέσα τους, να φέρει την ειρήνη, την χαρά, την ευλογία και κυρίως την αγάπη, διότι τελικά είναι ύψιστο αυτό το δώρο που  προσφέρεται σήμερα από τον Ουρανό, είναι βράχος μέγας, πάνω στον οποίο συντρίβεται και συνθλίβεται κάθε άλλη ιδέα και αντίφαση!

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολεως, π. Αχίλλιο και το εορταστικό μήνυμα του Μητροπολίτου, στο οποίο έκανε λόγο για αυτήν ακριβώς την επίσκεψη  του Θεού, στον κόσμο, γι’αυτήν την υπέρτατη δωρεά της χάριτος που βιώνοντάς την κανείς μπορεί να εγκαταλείψει την τραγική πλάνη της αγάπης του εαυτού του και να θυσιαστεί στην αγάπη του άλλου, που τελικά είναι ο αδελφός του!

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ http://www.imlarisis.gr