ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ

ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΛΑΡΙΣΗΣ

«Επικατάρατος ο ποιών τα Έργα του Κυρίου αμελώς»

Όλοι οι Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου. Οι πατέρες συζήτησαν με τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο για τις πολλαπλές ανάγκες των πιστών και για τον τρόπο με τον οποίο θα εργασθούν, τις ημέρες αυτές, ώστε να καταφέρουν με πολλή αγάπη και διάκριση να βοηθήσουν τους ενδεείς συνανθρώπους μας.

Ιδιαίτερο ενθουσιασμό προκάλεσε στους Κληρικούς ο πολύ σημαντικός λόγος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικονήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος τούς μίλησε με πολλή αγάπη για την επιμέλεια και τη συνέπεια που πρέπει να επιδεικνύουν στην άσκηση των ιερατικών καθηκόντων τους.

Αμέλεια, λέξη και πράξη που λυπεί το Θεό και χαροποιεί τους δαίμονες, τόνισε ο λόγιος Ιεράρχης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Αμέλεια, πνευματική αστοργία και ασυνέπεια είναι λέξεις που δεν ταιριάζουν στους Εργάτες του Ευαγγελίου. Ο καλός γεωργός για να έχει ωφέλιμους και καλούς καρπούς οφείλει να είναι ιδιαίτερα επιμελής και προσεκτικός, ενώ ο αγαθός Ιερεύς, όταν είναι επιμελής και συνεπής, καλλιεργεί το ποίμνιό του και το οδηγεί σε ασφαλή λιμάνια και στους κόλπους του Θεού. Βιώνοντας, πράττοντας και διδάσκοντας ο ίδιος στους ανθρώπους την προσοχή, τη συνέπεια, την επαγρύπνηση, το ανύστακτο ενδιαφέρον, την ακρίβεια της πνευματικής ζωής και τη βασίλισσα των αρετών, την αγάπη, κερδίζει τις ανθρώπινες καρδιές και δεν οδηγούνται έτσι στο μαρασμό, την απομόνωση και την απώλεια.

Στο τέλος, οι φιλόξενες και δραστήριες εθελόντριες κυρίες της Ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους προσέφεραν με μεγάλη χαρά λιτό νηστίσιμο κέρασμα στους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και σ’ όλους τους Ιερείς, ενώ δέχθηκαν τις πολλές ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, όσο και των ευλαβέστατων Ιερέων του Ιερού Ναού, π. Κωνσταντίνου και π. Γεωργίου, για την προσφορά τους και την εν γένει ευλογημένη δράση τους σε όλους τους τομείς της Ενορίας.

Οι Ιερείς, τέλος, χάρηκαν ιδιαίτερα με την έκδοση του νέου ημερολογίου τοίχου που εξέδωσε η Νεανική Κίνηση της Ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους και είδαν από κοντά, μέσα σ’ αυτό, την προσπάθεια των νέων της Ενορίας να έλθουν σε αντίθεση με το αντιαγιοπνευματικό ρεύμα της εποχής μας, προσεγγίζοντας μέσα απ’  τα Κατηχητικά Σχολεία της Ενορίας τον Θεό της Αγάπης και την Εκκλησία Του.

Πηγή: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ http://www.imlarisis.gr