Προσκύνημα των νέων του ναού μας σε μοναστήρια της Μακεδονίας ενόψει της Σαρακοστής των Χριστουγέννων

Προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποίησαν τα μέλη των Νεανικών Συναντήσεων του Ναού μας, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, με την ευχή του σεπτού μας Ποιμενάρχου, κ. Ιγνατίου.

Οι νέοι του αγίου Αχιλλίου, λίγο πριν την είσοδο της αγίας Σαρακοστής των Χριστουγέννων, είχαν μια πνευματική εξόρμηση για να ενισχυθούν στον αγώνα τους και να λάβουν θείες ευλογίες.

Το πρωί συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ι.Μ. Οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, στο Λιτόχωρο, για τη γιορτή του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως, του θαυματουργού. Οι πατέρες της Μονής παρείχαν ένα μικρό πρωινό και ο π. Εφραίμ καλοσώρισε τα παιδιά και τους απηύθυνε λόγους πνευματικούς.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στη γυναικεία Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Ανύδρου, όπου προσκύνησαν τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Παραμυθίας και ξεναγήθηκαν από τις μοναχές. Έπειτα επισκέφθηκαν την Ι.Μ. Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στον Πεντάλοφο Κιλκίς, που είναι μετόχι της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους. Εκεί οι νέοι μας είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν ιερά λείψανα του οσίου Νικοδήμου και να ακούσουν ωφέλιμα λόγια για τον μεγάλο αυτό άγιο, καθώς και την ιστορία της μονής από τον π. Χερουβείμ.

Το μεσημέρι φτάσανε στην παραδοσιακή Γουμένισσα και γευμάτισαν όλοι μαζί σε ένα όμορφο και ζεστό περιβάλλον στη Γρίβα, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους και να γνωριστούν καλύτερα.

Το απόγευμα οι νέοι μας προσκύνησαν στην Ι.Μ. Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Γρίβας τα ιερά λείψανα των αγίων και δέρμα από το χαριτόβρυτο χέρι της ισαποστόλου και μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής, ενώ με ενδιαφέρον άκουσαν την ιστορία της μονής και θαυμαστά γεγονότα από την παρουσία των νεοφανών αγίων στη ζωή των ανθρώπων. Τους νέους μας κατευώδωσε ο Ηγούμενος της μονής, π. Βησσαρίων, ενθαρρύνοντάς τους στον καθημερινό τους πνευματικό αγώνα και τονίζοντας τη σημαντική τους θέση μέσα στην Εκκλησία του Χριστού.

Έτσι μετά από όλα αυτά όλοι επέστρεψαν πλουσιότεροι και δυνατότεροι στην πίστη, γεμάτοι ιερές εμπειρίες και με ιερό ζήλο στο κατώφλι της Σαρακοστής των Χριστουγέννων.